Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

04.02.2020

Παράνομες κομματικές καθαιρέσεις υπηρεσιακών στελεχών στα Δημόσια Νοσοκομεία.

ΑΘΗΝΑ 4/2/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2540

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
3. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 4ΗΣ ΥΠΕ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Κύριοι Υπουργοί,

Είχαμε καταγγείλει επανειλημμένως την προηγούμενη κυβέρνηση για παράνομες κομματικές καθαιρέσεις υπηρεσιακών στελεχών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Στις 2100 θέσεις Διευθυντών, Υποδιευθυντών, Προϊσταμένων οργανικών μονάδων καθαιρέθηκαν οι 800. Ποτέ δεν έγιναν κρίσεις και δεν εφάρμοσαν το νόμο της δικής τους κυβέρνησης (4369/2016 άρθρο 30 και ερμηνευτικές που προέβλεπε ότι απαγορεύονται καθαιρέσεις Προϊσταμένων έως τις κρίσεις από Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μάλιστα προσφύγαμε στα δικαστήρια για τις καθαιρέσεις των στελεχών οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης.
Ως εκ τούτου θεωρούμε δίκαια τα αιτήματα επαναφοράς Προϊσταμένων στις θέσεις ευθύνης που κατείχαν και ξηλώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ εφόσον το δικαιούνται. Όμως διαπιστώνουμε ότι και τώρα ξεκίνησαν ίδιες πρακτικές. Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων Νοσοκομείων που κατέχουν τη θέση πάνω από πέντε χρόνια ξηλώνονται με αποφάσεις της Διοίκησης.
Στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης έχουμε καταγγελία ενυπόγραφη από την ίδια ότι «ξηλώθηκε» από Προϊστάμενη του ΤΕΠ ενώ ασκούσε καθήκοντα Προϊσταμένης εννιά χρόνια, εργαζόμενη 32 χρόνια στο Νοσοκομείο αν και κατέχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου τρεις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του χωρίς να γνωρίζει τη κατάσταση έκανε υπηρεσιακές μεταβολές. Ο Διοικητής της ΥΠΕ έχει λάβει γνώση.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ και να αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες έγιναν σε συναδέλφους.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ