Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

20.09.2018

Συνδικαλιστική δίωξη στελέχους στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

ΑΘΗΝΑ19 /9/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 691

 

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
           2. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 3ης ΥΠΕ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

Κύριε Υπουργέ,
Με καθυστέρηση και αφού πρώτα μας διαβεβαίωσε ενώπιον σας ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ κος Κύρκος ότι έληξε το θέμα της συνδικαλιστικής δίωξης του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών του επιδόθηκε το ραβασάκι του Αν.Διοικητή του Νοσοκομείου που του επιβάλει στέρηση αποδοχών 15 ημέρες επειδή τόλμησε να πάρει συνδικαλιστική άδεια.
Ο Συνάδελφος, Πρόεδρος του Σωματείου και μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ δικαιούται με βάση το Ν.1264/1982 συνδικαλιστική άδεια. Οι άδειες είναι κατά δήλωση και όχι κατά έγκριση της υπηρεσίας.
Με τα δεδομένα του Αν.Διοικητή για να συνεδριάσουν τα όργανα της ΠΟΕΔΗΝ θα πρέπει να λαμβάνουμε άδεια και από τον ίδιο όπως και από τις άλλες Διοικήσεις των Νοσοκομείων για τη δυνατότητα απουσίας των συναδέλφων μελών της Διοίκησης.
Το ίδιο και για άλλες δραστηριότητες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ή της ΠΟΕΔΗΝ στις οποίες θα πρέπει να συμμετέχει ο Πρόεδρος του Σωματείου και μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ.
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτό τον εμπαιγμό. Από την μια να μας διαβεβαιώνετε ότι έληξε το θέμα και από την άλλη να επιβάλλονται ποινές. Ενοχλεί η ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου από τα Σωματεία. Πρώτο μέλημα της Διοίκησης θα έπρεπε να είναι τοποθέτηση Αξονικού και όχι η τιμωρία συνδικαλιστών. Γνωρίζουμε ότι δεν έγινε καμία κατάχρηση από τον Συνάδελφο Φωστηρόπουλο και ενημέρωση για την συνδικαλιστική του άδεια.
Την συνδικαλιστική συμπεριφορά και πράξη των μελών της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ και των Σωματείων την κρίνουν οι εργαζόμενοι και όχι οι Διοικήσεις εφόσον κινούνται εντός του πλαισίου του Ν.1264/1982.
Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να κάνει συνδικαλισμό ή να παρεμβαίνει ο Διοικητής.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της Διοίκησης του Νοσοκομείου που στόχο έχουν την φίμωση των εργαζομένων καθώς και τις ενέργειες που αμφισβητούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που έχουν κατακτηθεί με αγώνες των εργαζομένων.
Σας καλούμε να παρέμβετε για να ανακληθεί η εν λόγω αυθαιρεσία και αντιδημοκρατική πράξη του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ