Print Email

Παρεμβάσεις

12.06.2015

Αίτημα στον Υπουργό για σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού και διέξοδο στα ΤΕΙ του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού

ΑΘΗΝΑ 11/06/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 520

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο. Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Κύριε Υπουργέ,

Ημέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών ο τότε Υπουργός Υγείας κος Βορίδης, με Νομοσχέδιο που έφερε προς συζήτηση στη Βουλή, συμπεριέλαβε διάταξη σύστασης ειδικού κλάδου Νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ, αποκλείοντας το ΔΕ Νοσηλευτικό προσωπικό.
Αντιδράσαμε δυναμικά στη διαίρεση του Νοσηλευτικού προσωπικού, η οποία υπέκρυπτε σκοπιμότητες.
Η σύσταση του ειδικού κλάδου δεν θα είχε οικονομικό ή υπηρεσιακό όφελος για τους Νοσηλευτές ΠΕ – ΤΕ, με δεδομένο ότι η μισθολογική και υπηρεσιακή εξέλιξη καθορίζονται από την υφιστάμενη Νομοθεσία.
Τελικά με τη συμβολή πολλών Βουλευτών των δύο κυβερνώντων κομμάτων και των Βουλευτών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, απεσύρθη το εν λόγω άρθρο (Ν. 4316/2014).
Από την πρώτη στιγμή, με την ανάληψη των καθηκόντων ως Υπουργός Υγείας, αιτηθήκαμε τη σύσταση Ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και την διέξοδο στα ΤΕΙ του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού.
Δεσμευτήκατε για την ικανοποίηση του αιτήματος.
Στο Νομοσχέδιο που ετοιμάζεται αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσή σας.
Επιβάλλεται η διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος, προκειμένου να αποφεύγονται τεχνητές διαιρέσεις που δεν συμβάλλουν στην ενότητα του κλάδου.
Εξάλλου με την σύσταση του κλάδου και την διέξοδο στα ΤΕΙ, δεν διαταράσσονται οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.