Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

11.05.2015

Συνεχίζεται το λειτουργικό χάος στα Κέντρα Υγείας

ΑΘΗΝΑ 141/05/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 346

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο. Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

ΚΟΙΝ.: 1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Υ. Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
2. Μ.Μ.Ε.

Κύριε Υπουργέ,

Σας κοινοποιούμε ΥΠΟΜΝΗΜΑ του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου προς την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με το οποίο περιγράφει τη δραματική κατάσταση του Κέντρου Υγείας, εξαιτίας του λειτουργικού χάους που επικρατεί.
Ως γνωστόν με τον Μνημονιακό Νόμο 4238/2014 τα Κέντρα Υγείας «Αγροτικού Τύπου» μεταφέρθηκαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Αυτό αποφασίστηκε υποτίθεται για τον καλύτερο συντονισμό λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι η ψευτοαξιολόγηση και η εν συνεχεία κατάργηση πολλών Μονάδων.
Οι Υγειονομικές Περιφέρειες δεν έλυσαν τα διαδικαστικά ζητήματα κάλυψης των λειτουργικών δαπανών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μπει «λουκέτο» σε σημαντικές λειτουργίες τους και να ζητιανεύουν υλικά.
Επανειλημμένως σας ζητήσαμε να επανέλθει η διασύνδεση (Διοικητική, Λειτουργική, Οργανική) των Κέντρων Υγείας με τα Νοσοκομεία προέλευσης.
Εάν δεν προχωρήσετε άμεσα σε τροποποίηση του Νόμου τα Κέντρα Υγείας θα καταργηθούν υπό το βάρος των λειτουργικών προβλημάτων τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ