Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

03.04.2014

Απλήρωτες οι πρόσθετες αμοιβές των Νοσηλευτών που διατέθηκαν στα Νοσοκομεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ

ΑΘΗΝΑ 03/04/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2913

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΕΙΑΣ
κο. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Κύριε Υπουργέ,

Το "σκλαβοπάζαρο" στο Ε.Σ.Υ. συνεχίζεται.... Μετά τις αλλεπάλληλες εκχωρήσεις σε ιδιωτικά συνεργεία των υποστηρικτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι της απασχόλησης ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, τις διαθεσιμότητες οδηγών-φυλάκων-νυχτοφυλάκων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια το φιλέτο των πάσης φύσεως μεταφορών και διακομιδών στα χέρια των εργολάβων, οι συνάδελφοι νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ και καταγγείλαμε τη σχετική ρουσφετολογική διαδικασία πρόσληψης από τον Οκτώβρη του 2013 περιμένουν ματαίως να πληρωθούν τις πρόσθετες αμοιβές (εξαιρέσιμα-νυχτερινά-αργίες!)
Αποτέλεσμα στα περισσότερα Νοσοκομεία να εκτελούν μόνο τις πρωινές βάρδιες προκειμένου να μη σωρεύονται οικονομικές εκκρεμότητες!
Μετά την...επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος διαπιστώνουμε την ύπαρξη πλεονάσματος στην πρωινή βάρδια. Μάλιστα την ώρα που οι ανάγκες αυξάνονται, η υποστελέχωση φτωχαίνει τις υπηρεσίες για τον πολίτη, και οι κλίνες εντατικής θεραπείας μένουν ουσιαστικά ακάλυπτες από εξειδικευμένο προσωπικό.
Κύριε Υπουργέ,
η αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε συνδυασμό με τη φτωχοποίηση των μαζών καθιστά την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πολίτες δεύτερης κατηγορίας!
Σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία για την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, άλλως, σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο για τις συνέπειες των πράξεων ή και παραλείψεις σας προς τους συμπολίτες που χρήζουν πολιτικών πρόληψης αλλά και υπηρεσιών υγείας.
Καλούμε την κυβέρνηση από εδώ και στο εξής οι προσλήψεις (όποιες επιτραπούν από τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ) να διενεργούνται από το ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ