Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

25.04.2014

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κο. Laszlo Andor για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

ΑΘΗΝΑ 24/04/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3000

 

ΠΡΟΣ: LASZLO ANDOR
EUROPEAN COMMISSIONER FOR EMPLOYMENT
SOCIAL AFFAIRS AND INDUSION
EUROPEAN COMMISSION
B-1049 BRUSSELS

Κύριε Επίτροπε,

Σας κοινοποιήσαμε δύο επιστολές που αναλύουν την μεθόδευση της Ελληνικής Κυβέρνησης να διαλύσει τα Δημόσια Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στα πλαίσια της υποτιθέμενης ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης έως 31/12/2015.
Τα τρία Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (ΔΑΦΝΙ, ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) σηκώνουν το βάρος της περίθαλψης και κοινωνικής επανένταξης των ψυχικά πασχόντων ασθενών της χώρας, αν και αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα στη στελέχωση και τη χρηματοδότηση.
Στο όνομα της δήθεν μεταρρύθμισης μεθοδεύεται η συρρίκνωσή τους. Από τη συρρίκνωση θα ευνοηθεί ο ιδιωτικός τομέας. Επιχειρείται η άρον – άρον ίδρυση Ψυχιατρικών Κλινικών στα Γενικά Νοσοκομεία χωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές που καθορίστηκαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας.
Στην επικείμενη επίσκεψη στη Χώρας μας ζητάμε συνάντηση μαζί σας. Στην συνάντηση θα παρευρίσκονται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, εκπρόσωποι εργαζομένων των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και των Γενικών Νοσοκομείων στα οποία επιχειρούνται να λειτουργήσουν ακατάλληλες Ψυχιατρικές κλινικές.
Σας ξανακοινοποιούμε τις δύο επιστολές.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ