Print Email

Παρεμβάσεις

16.04.2014

Παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας για μη υπογραφή Μνημονίων στα Νοσοκομεία

ΑΘΗΝΑ 15/04/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2971

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Κύριε Υπουργέ,

Είναι απαράδεκτο υπηρεσιακά στελέχη να υπογράφουν ΜΝΗΜΟΝΙΑ κατανόησης και συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών.
Η κυβέρνηση συρρικνώνει τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων τα οποία αδυνατούν να στηρίξουν βασικές λειτουργίες τους.
Επιδιώκετε τις πολιτικές ευθύνες να τις μετακυλήσετε στα Υπηρεσιακά Στελέχη. Θέση μας είναι η ανατροπή των πολιτικών των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ εξαιτίας των οποίων υποχρηματοδοτούνται οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας.
Τα Μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας κάθε Νοσοκομείου οφείλουν να τα υπογράφουν οι Διοικητές που είναι πολιτικά πρόσωπα διορισμένα από τον Υπουργό Υγείας. Δεν επιτρέπουμε την αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που ασκείτε.
Σταματήστε τα πολιτικά παιχνίδια αναζήτησης ευθυνών στα υπηρεσιακά στελέχη τη στιγμή που θα στερέψουν οι κωδικοί των Προϋπολογισμών που είναι βέβαιο ότι θα συμβεί μετά το καλοκαίρι με δεδομένο ότι βρίσκονται στο 1/3 σε σχέση με το έτος 2010 πριν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
ΕΩΣ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.