Print Email

Κινητοποιήσεις

27.04.2023

Διακήρυξη Εργατικής Πρωτομαγιάς 2023

ΑΘΗΝΑ 26/04/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1076

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η Πρωτομαγιά είναι η κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση του Εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθούς που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Τιμούμε τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν διεκδικώντας τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Το ΕΣΥ είναι η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης. Είναι αιτία πολέμου η απαξίωση και η Ιδιωτικοποίησή του.
Στη διάρκεια της πανδημίας αναδείχθηκε ο ανεκτίμητος και αναντικατάστατος ρόλος του. Τιμούμε τους 35 συναδέλφους ήρωες του υγειονομικού πολέμου που χάθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας από κορωνοϊό χωρίς καμιά αναγνώριση από την Πολιτεία.
Εμείς οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι που με αυτοθυσία σώσαμε χιλιάδες ζωές ασθενών στη διάρκεια της πανδημίας, δεν είμαστε ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, λαμβάνουμε μισθούς κατώτερους ή ίσους με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, 20.000 συνάδελφοι συμβασιούχοι είναι σε διαρκή ομηρία με συνεχή ανανέωση των συμβάσεων παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η δέσμευση της Κυβέρνησης ήταν για μονιμοποίησή τους.
Δίνουμε αγωνιστικό παρόν στα συλλαλητήρια που οργανώνονται την Δευτέρα 1 Μάϊου 2023.
Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ.
Διεκδικούμε:
 Ισχυρή Δημόσια Υγεία
 Ένταξη στα ΒΑΕ
 Αύξηση μισθών
 Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων

Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.