Print Email

Κινητοποιήσεις

03.03.2023

Δευτέρα 06/03/2023 Παναττική Στάση Εργασίας 12-3μμ και Συγκέντρωση 13μμ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

 

ΑΘΗΝΑ 3/3/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 909

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Την Δευτέρα 6/3/2023 προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 12 – 3μμ και Συγκέντρωση 13μμ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).
Οι μισθοί μας είναι παγωμένοι από το 2015. Λαμβάνουμε μισθούς κάτω ή κοντά στο κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη συνυπολογίζοντας σε εμάς ότι έχουν περικοπεί αδίκως τα Επιδόματα αδείας και Δώρα εορτών (13ος και 14ος μισθός) με βάση των μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν.
Αναμορφώνεται το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που ήταν ευκαιρία οι «ήρωες» του Υγειονομικού πολέμου να πάρουν κάποιες αυξήσεις που θα ανταποκρίνονται στην αυτοθυσία και την προσπάθεια που καταβάλουμε.
Η ακρίβεια τσακίζει! Και όμως. Οι αυξήσεις στις ειδικότητες που δίνονται είναι κατώτερες των προσδόκιμων που καλλιέργησαν και δεσμεύτηκαν (π.χ. Νοσηλευτικό 50 ευρώ αύξηση μικτά το μήνα).
Πολλές ειδικότητες υποβαθμίστηκαν κατηγορία και από την πρώτη βρέθηκαν στη δεύτερη ή την τρίτη, (Τραυματιοφορείς, Βοηθοί θαλάμου, πληρώματα ασθενοφόρων, των Κ.Υ. και Νοσοκομείων, Μαίες, Παραϊατρικό, καθαρίστριες κλπ). Επίσης ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων δεν συμπεριελήφθησαν σε καμιά εκ των πέντε κατηγοριών όπως οι Διοικητικοί υπάλληλοι που είναι εντός κινητικότητας, ήταν εντός της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, περικόπηκαν οι κανονικές άδειες στη διάρκεια της πανδημίας, εργάζονται στα ΤΕΠ, Κλινικές, προσφέρουν υπηρεσίες στις μονάδες.
Αποκλείστηκαν ειδικότητες πρώτης γραμμής από φορείς (π.χ. ΕΚΑ). Αποκλείστηκαν ειδικότητες πρώτης γραμμής που ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία. Συμπεριλήφθηκαν ειδικότητες και όμορες όχι (π.χ. Λογοθεραπευτές).
Συμπεριλήφθηκαν ειδικότητες στον ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ και αντίστοιχες αποκλείσθηκαν στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας (Κοινωνικοί λειτουργοί, Ψυχολόγοι κλπ). Ξεχάστηκαν ειδικότητες και δεν περιγράφονται στους δικαιούχους (ΔΕ Μάγειροι, ΔΕ οδοντοτεχνίτες κλπ).
Μετά τις αντιδράσεις της ΠΟΕΔΗΝ πάγωσε για λίγες ημέρες η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναμόρφωσης του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό, την υποβάθμιση αρκετών ειδικοτήτων της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ.
Με το χαρακτήρα που ρυθμίζεται το εν λόγω επίδομα διευρύνοντας τις κατηγορίες δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κανένας εργαζόμενος , καμία ειδικότητα.
Όλοι την ΔΕΥΤΕΡΑ 6/3/2023 στις 13.00 στο Υπουργεί Οικονομικών (ΓΛΚ)

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.