Εκτύπωση σελίδας

Κινητοποιήσεις

16.11.2021

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Οικονομικών κο Σταϊκούρα στις 15/11/2021 μετά από την πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών

 

ΑΘΗΝΑ 16/11/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5243

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Χθες συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Κλαυθμώνος το μεσημέρι και κάναμε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών για τις διαρροές του πορίσματος της Επιτροπής για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που περικόπτει το ποσό και αποκλείει ειδικότητες υγειονομικών, για την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για την χορήγηση υγειονομικού επιδόματος ενόψει Χριστουγέννων, για την αύξηση των μισθών, για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με κονδύλια και προσωπικό, την άρση των αναστολών και άλλα αιτήματα.
Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Οικονομικών κο Σταϊκούρα, ο οποίος θέτοντας τα ζητήματα μας είπε ότι παρότι είναι πολιτικός προϊστάμενος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, για πολλά εκ των ζητημάτων αυτών που θέσαμε δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, μας πρότεινε και συμφωνήσαμε την άλλη εβδομάδα να γίνει συζήτηση εφ όλης της ύλης με τηλεδιάσκεψη στην οποία θα συμμετέχει ο ίδιος και οι άλλοι υπουργοί και στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Στην συζήτηση θέσαμε στον Υπουργό την κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης όπως στον ιδιωτικό τομέα και σε μεγάλα εισοδήματα και η απάντηση ήταν αρνητική καθότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όπως είπε εν αντιθέσει με τον ιδιωτικό τομέα. Σε ερώτημα που θέσαμε στον Υπουργό ότι υπάρχουν υγειονομικοί που λαμβάνουν μισθό 600-800 ευρώ η απάντηση ήταν «σε όποιον δεν αρέσει ο μισθός μπορεί να παραιτηθεί».
Θα θέσουμε επιτακτικά τα αιτήματα, θα διεκδικήσουμε λύσεις όχι μόνο με το διάλογο αλλά και με την συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

 

Πανελλαδική Κινητοποίηση
και Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών
Τετάρτη 1η Δεκέμβρη 2021
Στάση Εργασίας 8πμ – 3μμ για την Αττική
24ωρη απεργία για την περιφέρεια

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Άρση αναστολών
• Αύξηση μισθών, ανάκτηση των απωλειών, 13ος – 14ος μισθός, υγειονομικό επίδομα, έλεγχος των τιμών, πάταξη της ακρίβειας
• Ένταξη στα ΒΑΕ. Αύξηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος
• Αύξηση των δαπανών για την Υγεία – Πρόνοια
• Μονιμοποίηση συμβασιούχων
• Όχι στην παλινόρθωση των εργολάβων
• Θεσμοθέτηση της νόσου covid ως Επαγγελματική Ασθένεια και Εργατικό ατύχημα
• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ