Εκτύπωση σελίδας

Κινητοποιήσεις

04.03.2019

Τρίτη 5/3/2019 η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει Στάση Εργασίας 12-3μμ και συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών.

 

ΑΘΗΝΑ 4/03/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1341

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 12 – 3μμ και συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών
Για την ένταξή μας στα ΒΑΕ, την επέκταση σε άλλες ειδικότητες και τον διπλασιασμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την καταβολή των αναδρομικών και στο μισθό των επιδομάτων αδείας και εορτών, αύξηση των μισθών

 

Συνάδελφοι,
Ψηφίστηκε ο Νόμος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Ν. 4597/ΦΕΚ 35/28-2-2019).
Στο άρθρο 38 παρατείνεται η χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας έως τέλος του χρόνου. Με τις συνεχείς παρεμβάσεις ήδη είχε φύγει έγγραφο από τον Υπουργό Υγείας προς τις Διοικήσεις προαναγγέλλοντας την εν’ λόγω ρύθμιση, γι’ αυτό οι Φορείς του Υπουργείου Υγείας και οι Προνοιακές Μονάδες καταβάλλουν κανονικά στη μισθοδοσία του Μαρτίου το Επίδομα παρότι τέλος Φλεβάρη με βάση τα ισχύοντα έπρεπε να περικοπεί.
Η λύση αυτή δεν μας ικανοποιεί. Αντιθέτως επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ζήτημα περικοπής, αφού η Κυβέρνηση δεν έπραξε όσα δεσμεύτηκε κατά τις επεισοδιακές Κινητοποιήσεις που οργανώσαμε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Είχαν δεσμευθεί ότι θα λύσουν το ζήτημα της χορήγησης οριστικά.
Μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους η τύχη του Επιδόματος καθ’ ότι σπρώχνουν την οριστική διευθέτησή του μετά τις εκλογές, αναμένοντας τα πορίσματα των επιτροπών οι οποίες θα λάβουν υπ’ όψιν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί προς τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, που προτείνουν τη περικοπή σε χιλιάδες Εργαζόμενους.
Ως εκ τούτω ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι η δυναμική οργάνωση νέων κινητοποιήσεων ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ.
Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 5 Μαρτίου 2019 12 – 3μμ και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 12:30 το μεσημέρι.

Διεκδικούμε:
• Άμεση οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας απρόσκοπτη χορήγηση στους σημερινούς δικαιούχους, την επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες όπως την προσδιορίσαμε στο Υπόμνημα που καταθέσαμε στην Επιτροπή και τον διπλασιασμό του. Λαμβάνουμε εξευτελιστικούς μισθούς και το εν λόγω επίδομα όχι μόνο θα πρέπει να διατηρηθεί, να επεκταθεί αλλά και να διπλασιασθεί.
• Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Συνταγματική υποχρέωση είναι της κυβέρνησης καθ’ ότι ανήκουμε σε Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Δεν είναι δυνατόν ίδια επαγγέλματα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.
• Αύξηση στους μισθούς. Οι νεοδιόριστοι Νοσηλευτές λαμβάνουν 650 – 740 (ανάλογα την κατηγορία) ευρώ το μήνα συμπεριλαμβανομένου και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας κοντά στο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
• Χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού αναδρομικά.
• Χορήγηση της διαφοράς Επιδόματος Ευθύνης (40 ευρώ) των τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στο μισθό και τα αναδρομικά. Εξάλλου έχει εκδοθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ