Εκτύπωση σελίδας

Κινητοποιήσεις

25.05.2018

Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ

ΑΘΗΝΑ 24/5/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 346

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ
ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ
30 ΜΑΗ 2018
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00πμ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αρνούμαστε να θεωρήσουμε ως κανονικότητα το «ολιστικό Σχέδιο» ανάπτυξης της κυβέρνησης που είναι ένα νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο με δυσμενή μέτρα πολλών ετών. Μας κοροϊδεύουν για να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια στον καναπέ του σπιτιού μας να βλέπουμε τηλεόραση (μουντιάλ) όπως είπε και ο κος Τσίπρας.
Είμαστε όλοι έρμαια των πρωτογενών πλεονασμάτων. Στην γκιλοτίνα βρίσκονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα, Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.
Από τη μία οι ασθενείς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την υγεία τους αν και πληρώνουν ένα σωρό φόρους και εισφορές λόγω της κατάρρευσης της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.
Από την άλλη οι εργαζόμενοι εξουθενωμένοι, λιγοστοί (ένας Νοσηλευτής για 40 ασθενείς σε κάθε Κλινική) που χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.
Δουλεύουμε σε άκρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες και όμως δεν μας εντάσσουν στα ΒΑΕ αν και είναι υποχρέωση του Κράτους, μη αναλογιζόμενοι τι είδους υπηρεσίες μπορούμε να προσφέρουμε 67 ετών!!!
Θέλουν να περικόψουν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας φτάνοντας τους μισθούς μας κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
Κοροϊδεύουν το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρεί παράνομες τις ανανεώσεις των συμβάσεων πέραν του 24μήνου και η κυβέρνηση λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων αρνείται να επανασυστήσει τις οργανικές θέσεις στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Θέλουν το έκτακτο προσωπικό σε ομηρία για να υφαρπάξουν την ψήφο τους και μετά τις εκλογές τους περιμένει η απόλυση.
«Γαία πυρί μιχθήτω» για τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ. Ο κύκλος της Δημόσιας Υγείας έκλεισε. Για να ανοίξει νέος χρειάζονται επενδύσεις και όχι λόγια του αέρα. Επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Χρειάζονται όλα τα πρωτογενή πλεονάσματα της κυβέρνησης για να αγγίξουμε τις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας των άλλων χωρών της Ευρώπης.
Δεν συμβιβαζόμαστε. Όλοι στο δρόμο για την κατάργηση των Μνημονίων όπως και αν λέγονται και ανάκτηση των Μνημονιακών απωλειών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ