Print Email

Δελτία Τύπου

29.04.2024

Η ΠΟΕΔΗΝ είναι κάθετα αντίθετη με την είσοδο Ιδιωτών Γιατρών στα Νοσοκομεία για να κάνουν ιατρικές πράξεις. Να αποσυρθεί η Διάταξη που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή σε άσχετο Νομοσχέδιο άλλου Υπουργείου.

ΑΘΗΝΑ 29/4/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2049

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


Έχουμε βαθιά ιδιωτικοποιημένο σύστημα με το 40% ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Αντί λοιπόν να λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας με περισσότερη στελέχωση και καλύτερη χρηματοδότη, κάθε ημέρα λαμβάνονται μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης.
Με άρθρο σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με Νοσοκομεία του ΕΣΥ για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων, συμμετέχοντας στην λειτουργία εξωτερικών Ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέρα του τακτικού ωραρίου καθώς επίσης χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο Νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας Νοσηλείας.
Μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή, τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με προσωπικό των Νοσοκομείων, μετά την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών δίνεται τώρα η δυνατότητα σε Ιδιώτες γιατρούς να μπαινοβγαίνουν στα Νοσοκομεία, να εκτελούν κάθε είδους ιατρική πράξη με μεταφερόμενους ασθενείς από τα ιατρεία τους.
Η απόλυτη ιδιωτικοποίηση.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει τη διάταξη.

16 Μάϊου έχουμε μεγάλη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση με Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλης 08:30πμ και πορεία Μέγαρο Μαξίμου – Βουλή – Υπουργείο Υγείας.

- Στην Αττική Στάση Εργασίας 8.00-3.00μμ
- Στην Περιφέρεια 24ωρη απεργία.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.