Print Email

Δελτία Τύπου

22.02.2024

Μεγαλειώδη πορεία σήμερα της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 22/2/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1882


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγαλειώδη πορεία σήμερα της ΠΟΕΔΗΝ

Μεγαλειώδης ήταν σήμερα η συγκέντρωση και η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ από την Πλατεία Μαβίλη στο Υπουργείο Υγείας. Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών.
Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και Πρωτοβάθμιων Σωματείων Νοσοκομείων της περιφέρειας συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό Υγείας κο Μ.Θεμιστοκλέους, θέσαμε τα αιτήματα του απεργιακού μας πλαισίου με επιχειρηματολογία που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Ο Υφυπουργός μας απάντησε ότι το προσωπικό στα Νοσοκομεία (μόνιμο, συμβασιούχο) είναι περισσότερο από το 2019 και 2013, δεν θα κλείσε κανένα Νοσοκομείο της περιφέρειας, τα απογευματινά χειρουργεία ενισχύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγειάς και θα κριθούμε σε δύο – τρία χρόνια με τον βαθμό εξυπηρέτησης των πολιτών. Μεγάλο μέρος της συζήτησης ήταν για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, φύλαξη εστίαση. Μας είπε για τους ΣΟΧ σε όποιο Νοσοκομείο ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί θα ανατίθονται στους εργολάβους με καταληκτική ημερομηνία 30/6/2024. Για τους ήδη απολυμένους που υπήρξε σχετική δέσμευση του Υπουργού Υγείας κο Α.Γεωργιάδη είπε ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τον Υπουργό Υγείας και θα μας απαντήσει.
Δεν λύθηκαν τα δίκαια αιτήματά μας.
Αύριο συνεδριάζει το Γ.Σ. για να αποφασίσουμε νέες κινητοποιήσεις. Θα πρέπει όμως παράλληλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων να αναλάβουν αγωνιστική δράση να μην ολοκληρώνουν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων τους διαγωνισμούς για τους εργολάβους. Δεν μπορεί να επιτρέπουμε στα Νοσοκομεία μας να ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί και μετά να ζητάνε ευθύνες από την ΠΟΕΔΗΝ. Φυσικά η ΠΟΕΔΗΝ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της να διώξουμε τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία. Πρέπει όμως όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όχι μόνο λόγια.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.