Print Email

Δελτία Τύπου

11.09.2023

Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς. Η ΠΟΕΔΗΝ ενισχύει με 10.000€ την αποκατάσταση των ζημιών των Υγειονομικών Μονάδων της Θεσσαλίας και οικογενειών που επλήγησαν

ΑΘΗΝΑ 11/9/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1397


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
Η ΠΟΕΔΗΝ ενισχύει με 10.000 ευρώ την αποκατάσταση των ζημιών των υγειονομικών μονάδων της Θεσσαλίας και οικογενειών που επλήγησαν

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη στις οικογένειες που κυριολεκτικά «καταστράφηκαν».
Όμως δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι η κλιματική αλλαγή στις επαναλαμβανόμενες καταστροφές. Θα πρέπει να ενισχυθεί ο κρατικός μηχανισμός σε επίπεδο πρόληψης και αποτροπής ζημιών από φυσικές καταστροφές. Να επενδύσουμε σε εξοπλισμό και υποδομές πρόληψης και αποτροπής. Για τρίτη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη και τις πυρκαγιές στη Θεσσαλία, στάθηκε το ΕΣΥ στο ύψος των περιστάσεων. Οι συνάδελφοι προσήλθαν οικειοθελώς στις υγειονομικές μονάδες αφήνοντας πίσω τους πλημμυρισμένα σπίτια, αποκλεισμένες οικογένειες και νυχθημερόν περιθάλπουν και φιλοξενούν πλημμυροπαθείς. Δεκάδες πλημμυροπαθείς νοσηλεύονται ευτυχώς με ελαφρά προβλήματα ή φιλοξενούνται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής. Υγειονομικές μονάδες (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας) υπέστησαν ζημιές σε κτήρια και εξοπλισμό. Δεδομένη και αποδεδειγμένη η αλληλεγγύη μας.
Ενισχύουμε με 10.000 ευρώ την αποκατάσταση των ζημιών, των υγειονομικών μονάδων και οικογενειών που τα «έχασαν όλα».
Καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πράξεις αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους κατοίκους στης Θεσσαλίας.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.