Print Email

Δελτία Τύπου

01.08.2023

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/8/23 η συνάντηση της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Εργασίας κο. Άδωνι Γεωργιάδη

ΑΘΗΝΑ 1/8/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1324

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
κο. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

Σήμερα 1/8/2023 το μεσημέρι η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας κο Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία του Διοικητή της ΔΥΠΑ κο. Πρωτοψάλτη και της Γ. Γραμματέας κας Στρατηνάκη. Τέθηκαν αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ που είναι δικής τους αρμοδιότητα.
Για την παράταση των Συμβάσεων των 2.000 εργαζομένων μακροχρόνια ανέργων του Προγράμματος 55-67 που εργάζονται στα Νοσοκομεία και ήδη οι πρώτοι απολύθηκαν.
Διατύπωσε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην ανανέωση.
Αναγνώρισε όμως το σημαντικό έργο των συγκεκριμένων συναδέλφων και ζήτησε λίγες ημέρες προθεσμία για να μας απαντήσει. Χρειάζεται είπε σχετική Νομοθετική ρύθμιση για να παραταθούν οι Συμβάσεις θα συνεννοηθεί και θα ζητήσει σχετική έγγραφη συναίνεση από τον Υπουργό Υγείας κο Χρυσοχοΐδη.
Σχετικά με τα μισθολογικά ζητήματα και την ανανέωση των Συμβάσεων των 4.000 συναδέλφων που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ από το 2016.
Εξηγήσαμε ότι υπάρχει η νομική δυνατότητα και το κονδύλι που απαιτείται προκειμένου να εφαρμοσθεί το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων στο σύνολο του (και στα επιδόματα) στους 4.000 συναδέλφους που είναι στην πρώτη γραμμή.
Ανέφερε ο Υπουργός ότι υπάρχουν δυσκολίες παρ’ ότι είναι δίκαιο το αίτημα. Θα το εξετάσει με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και σε λίγες ημέρες θα μας απαντήσει και γι’ αυτό.
Ξεκαθάρισε ότι τον Φλεβάρη 2024 θα υπάρξει νέα ανανέωση των Συμβάσεων των 4.000 συναδέλφων με Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Για την Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα μας είπε ότι είναι δίκαιο το αίτημα και η εισήγησή του θα είναι θετική. Αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι μόνο αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας.
Σύντομα είπε ότι θα υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση.
Για τους Εργολαβικούς εργαζόμενους που δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία είπε ότι πρέπει να καλείται η Επιθεώρηση Εργασίας όταν και όπου δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία.
Η συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας έγινε σε καλό κλίμα και φυσικά από τις τελικές αποφάσεις και απαντήσεις που θα λάβουμε θα κριθεί η στάση του.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.