Print Email

Δελτία Τύπου

14.05.2013

Δελτίο Τύπου για την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου "Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις"

ΑΘΗΝΑ 13-5-2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1583

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημόσιο είναι τομέας που προσφέρει σημαντικές Κοινωνικές Υπηρεσίες και εάν υπήρχε πολιτική βούληση θα μπορούσε να λειτουργεί ως εργαλείο αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου μέσω της θεσμοθέτησης από την κυβέρνηση δίκαιης αναλογικής προοδευτικής φορολογικής κλίμακας που θα λαμβάνει υπ' όψιν χωρίς εξαιρέσεις την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Αντί αυτών η Κυβέρνηση συκοφαντεί τους Δημοσίους Υπαλλήλους επιχειρώντας να δημιουργήσει «αποδιοπομπαίους τράγους».
Στην αρχή καλλιέργησε κλίμα δήθεν ατιμωρησίας επίορκων Δημοσίων Υπαλλήλων όταν με δική της ευθύνη δεν λειτουργούν 14 μήνες μετά την θεσμοθέτησή τους τα νέα Πειθαρχικά Συμβούλια.
Μετά εμφανίζοντας την πλειονότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων ως ανίκανους, κοπανατζήδες, τεμπέληδες.
Και τελευταία εμφανίζει πλήθος υπεράριθμων για να αιτιολογήσει επικείμενες ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Το Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες Διατάξεις» που δημοσιοποιήθηκε και δόθηκε για διαβούλευση προσπαθεί να προωθήσει πολιτικές διάλυσης του Δημόσιου τομέα.
• Καταργεί, συγχωνεύει, μετατρέπει υπηρεσίες από ΝΠΔΔ, σε ΝΠΙΔ με ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ, παρότι αντισυνταγματική με στόχο την διευκόλυνση απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων αφού παράλληλα επαναφέρονται οι διατάξεις του Ν.4093/2012 περί Διαθεσιμότητας – Κινητικότητας για να παρακαμφθούν οι εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις που την ακυρώνουν.
• Στην υπηρεσιακή εξέλιξη καταργείται η εμπειρία την οποία διαθέτουν εκατοντάδες στελέχη αφενός από την πολυετή ενασχόληση με το αντικείμενο εργασίας και αφετέρου με την κατοχή θέσεων ευθύνης. Με την υπογραφή συμβολαίων ανάμεσα στις Διοικήσεις και τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης με βάση τον σχεδιασμό για σύσταση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, χωρίς να προσδιορίζονται αντικειμενικοί μετρήσιμοι στόχοι, προφανώς επιδιώκεται η δημιουργία νέας φίλα προσκείμενης στη κυβέρνηση Δημοσιουπαλληλικής Ιεραρχίας και η μεταφορά αρμοδιοτήτων στον Ιδιωτικό Τομέα με ταυτόχρονη διευκόλυνση των απολύσεων.
• Τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο του Υπαλληλικού Κώδικα περί αναρρωτικών αδειών, οδηγώντας σε Αργία δεκάδες υπαλλήλους με διαπιστωμένα σημαντικά προβλήματα υγείας.
Η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα επιτρέψει την αμφισβήτηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας. Καθημερινά αναδεικνύει τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού των Νοσοκομειακών, Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ, την υποχρηματοδότηση του συστήματος και αναλαμβάνει δυναμικές Απεργιακές Πρωτοβουλίες για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.