Print Email

Δελτία Τύπου

12.12.2022

Την Τρίτη 13/12/2022 η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τη συγκέντρωση των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ" στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκδικάζεται ο καταλογισμός σε τρεις Νοσηλεύτριες

ΑΘΗΝΑ 12/12/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 690

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»
ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (Χ.Βουρνάζου 4, Αθήνα)

ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ
210.000 ευρώ που δόθηκαν από το Νοσοκομείο σε συγγενείς για νεκρό ασθενή με δικαστική απόφαση

 

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στις 9.00πμ εκδικάζεται ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου αίτηση του Επιτρόπου της Επικρατείας για καταλογισμό εις βάρος τριών νοσηλευτριών ενός μεγάλου ποσού 210.000 ευρώ, το οποίο το Νοσοκομείο κατέβαλε ως αποζημίωση σε συγγενείς του νοσηλευομένου για περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα το 2001. Οι εν λόγω εργαζόμενες βρίσκονται ενώπιον του κινδύνου να υποχρεωθούν να καταβάλουν χρήματα, τα οποία δεν έχουν ούτε και πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν από την εργασία τους, πράγμα, που θα οδηγήσει αυτές και τις οικογένειες τους σε εξαθλίωση. Πρόκειται για εργαζόμενες, οι οποίες έχουν εργαστεί επί σειρά ετών, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία τους, υπό συνθήκες ακραίας πίεσης, λόγω της έλλειψης προσωπικού και μέσων για την εκτέλεση της εργασίας τους.
Η εν λόγω υπόθεση, δυστυχώς, μπορεί να αποτελέσει οδηγό για δεκάδες άλλες περιπτώσεις, στις οποίες το Δημόσιο ή τα Νοσοκομεία κλήθηκαν να καταβάλουν αποζημιώσεις, με αποτέλεσμα την μετακύληση των ευθυνών στις πλάτες των εργαζομένων, οι οποίοι δουλεύουν σε συνθήκες αυξημένης πίεσης, κόπωσης και εξάντλησης, με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και μέσων, υπερβαίνοντας τις δυνάμεις τους για το καλό της υπηρεσίας αλλά και του κοινωνικού συνόλου.
Στηρίζουμε και καλύπτουμε την συγκέντρωση των εργαζομένων του ΨΝΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την τροποποίηση της σχετικής διάταξης του Υπαλληλικού Κώδικα (αρ.38), κατά τρόπο, ώστε να προβλέπεται, ότι το Δημόσιο μπορεί να στραφεί κατά των υπαλλήλων για αποζημιώσεις, που κατέβαλε, όταν αυτοί έχουν ενεργήσει με δόλο. Η διατήρηση της ίδιας δυνατότητας σε περιπτώσεις, αμελείας στην ως άνω διάταξη καταλείπει μεγάλο περιθώριο να οδηγηθούν εργαζόμενοι χωρίς να φταίνε στην απόλυτη εξαθλίωση, αφού η διάκριση ανάμεσα σε βαριά και ελαφρά αμέλεια δεν είναι ευδιάκριτη.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.