Print Email

Δελτία Τύπου

20.06.2022

Τραγικές ελλείψεις Προσωπικού στο Κ.Υ. Τήνου

ΑΘΗΝΑ 20/06/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 29

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΣΤΟ Κ.Υ. ΤΗΝΟΥ

Οι Εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Τήνου βρίσκονται σε διαρκείς Κινητοποιήσεις λόγω των τραγικών ελλείψεων Ιατρών σε βασικές ειδικότητες και την αδυναμία λειτουργίας του ελικοδρομίου μετά τη δύση του ηλίου.
Το Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες του νησιού της Τήνου, έμεινε χωρίς Παθολόγο μετά την παραίτηση του ενός και μοναδικού που υπηρετούσε. Η θέση είναι ακάλυπτη και υπάρχει κίνδυνος για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.
Δεν υπάρχει Μικροβιολόγος μετά τη λήξη της σύμβασης της μιας και μοναδικής Μικροβιολόγου. Η θέση είναι κενή και πλέον δεν πραγματοποιούνται τακτικές εργαστηριακές εξετάσεις.
Δεν υπάρχει Ακτινολόγος παρότι στο Κέντρο Υγείας υπάρχει διαθέσιμο μηχάνημα υπερήχων του οποίου η λειτουργία θα προσέφερε σημαντική βοήθεια στο διαγνωστικό έλεγχο των επειγόντων περιστατικών.
Μεγάλος κίνδυνος για τα έκτακτα περιστατικά αφού υπάρχει αδυναμία διακομιδής μετά τη δύση του ηλίου, επειδή δεν καθίσταται δυνατή η προσγείωση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ λόγω ανεπάρκειας λειτουργικότητας του ελικοδρομίου όπως ισχυρίζονται.
Ειδικά όταν υπάρχει απαγορευτικό για την διακομιδή με πλωτό μέσο, η επικινδυνότητα για τους ασθενείς είναι πολύ μεγάλη.
Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος εν μέσω πανδημίας και για άλλη μια χρονιά τα νησιά είναι υγειονομικά ανοχύρωτα.
Σας κοινοποιούμε σχετικό έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Κυκλάδων.


Η ΕΚΙΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.