Print Email

Δελτία Τύπου

08.04.2022

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την άγρια καταστολή και την απρόσκλητη επίθεση των ΜΑΤ με κυβερνητική εντολή, απέναντι σε απεργούς διαδηλωτές στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΑΘΗΝΑ 08/04/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5892

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, με κυβερνητική εντολή, απέναντι σε απεργούς διαδηλωτές στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό και με σκοπό αυτό να φτάσει στην Ανατ. Ευρώπη.
Το «έγκλημα» τους ήταν πως τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να προσεγγίσει τα βρετανικά στρατιωτικά οχήματα, να πετάξει κόκκινες μπογιές και να γράψει πάνω τους «ΝΑΤΟ Killers go home», απαιτώντας να σταματήσει η μετατροπή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και η συνεχιζόμενη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
Την επίθεση ακολούθησαν οι αδικαιολόγητες συλλήψεις 8 διαδηλωτών, με τον σοβαρό τραυματισμό του ενός, ο οποίος και νοσηλεύεται με χειροπέδες καθώς και η επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ».
Είναι «γελασμένη» η κυβέρνηση, η ελληνική άρχουσα τάξη και τα κόμματα της, ότι με τέτοιες ενέργειες θα μας τρομοκρατήσουν για να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην ολοένα κλιμακούμενη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Απαιτούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών και την απόσυρση των καταγγελιών και διώξεων σε βάρος τους.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.