Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

08.03.2022

Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να φροντίσει για την απρόσκοπη λειτουργία των ενεργειακών συστημάτων των Νοσοκομείων λόγω πολέμου.

ΑΘΗΝΑ 08/03/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5775

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τα περισσότερα Νοσοκομεία έχουν συνδεθεί ενεργειακά και λειτουργούν με φυσικό αέριο. Μάλιστα έχουν αφήσει ασυντήρητα, χαλασμένα συστήματα και εξαρτήματα άλλων μορφών ενέργειας όπως λέβητες πετρελαίου κ.α.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να καταστρώσει επείγον επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, επισκευές και συντηρήσεις για να υπάρξει η δυνατότητα στα νοσοκομεία να έχουν και εναλλακτικό τρόπο ενεργειακής λειτουργίας πέραν του φυσικού αερίου, όπως πετρέλαιο. Με την υφιστάμενη κατάσταση πολλά νοσοκομεία αδυνατούν να λειτουργήσουν εάν διακοπούν οι στρόφιγγες του φυσικού αερίου με μεγάλο κίνδυνο για τους ασθενείς.
Για φανταστείτε τα νοσοκομεία να μην έχουν θέρμανση, να μην έχουν ζεστό νερό, να μην λειτουργούν βασικές υπηρεσίες όπως πλυντήρια, Μαγειρεία κ.α.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ