Print Email

Δελτία Τύπου

24.01.2022

Να ξεκινήσουν απόψε οι εφημερίες του Νοσοκομείου. Με το πρώτο χιόνι αναδεικνύονται οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για κατάργηση του Νοσοκομείου

 

ΑΘΗΝΑ 24/01/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5557

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟΨΕ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η κυβέρνηση έκλεισε την 24ωρη εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για να το μετατρέψει σε ΜΕΓΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην «καρδιά» του χειμώνα όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι στην Πεντέλη κάθε χρόνο τέτοια εποχή χιονίζει συχνά.
Η Βορειοανατολική Αττική έμεινε χωρίς Παιδιατρικό Νοσοκομείο με μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση των παιδιών στα δύο άλλα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής.
Στα δύο Παιδιατρικά Νοσοκομεία Παίδων ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ η αναμονή των παιδιών αυτές τις ημέρες λόγω της κατάργησης της εφημερίας του Παίδων Πεντέλης αυξήθηκε κατά πολύ.
Έκλεισαν την εφημερία ενός Τριτοβάθμιου Παιδιατρικού Νοσοκομείου για να το μετατρέψουν σε Εμβολιαστικό Κέντρο που είναι αρμοδιότητα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
Δεν είναι καινούργια τα σχέδια της κυβέρνησης κατάργησης των Παιδιών Πεντέλης. Πριν δύο μήνες σχεδίαζαν την μετατροπή του σε Ξενώνα Φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων παιδιών με Εισαγγελική εντολή που βρίσκονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
Τώρα λοιπόν που αναδεικνύεται ο λάθος σχεδιασμός λόγω των καιρικών συνθηκών αφού τα ραντεβού εμβολιασμού αναβλήθηκαν λόγω χιονόπτωσης, καλούμε σήμερα το Υπουργείο Υγείας το Παίδων Πεντέλης να εφημερεύσει όλο το 24ωρο όπως ήταν προγραμματισμένο πριν τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης.
Είναι έκθετοι εάν κινδυνέψουν παιδιά. Τα παιδάκια της περιοχής που θα χρειασθούν Νοσοκομείο σήμερα βράδυ πως θα φθάσουν στο κέντρο;

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.