Print Email

Δελτία Τύπου

13.01.2022

Κοροϊδία η συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα στην Νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.

 

ΑΘΗΝΑ 13/01/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5498

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΡΟΪΔΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΞΑΝ 546 ΚΛΙΝΕΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ 267 ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ

Την ώρα που τα Νοσοκομεία πλημμυρίζουν από ράντζα με περιστατικά κορωνοϊού αλλά και γενικά περιστατικά, αναγκάζονται να δεσμεύουν συνεχώς κλινικές για τη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού, αναβάλλονται χειρουργεία, θεραπείες, εξετάσεις, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, ο ιδιωτικός τομέας με ευθύνη της κυβέρνησης μένει αμόλυντος και αμείβονται με μαυραγορίτικες λογικές.
Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας προκειμένου οι κλινικές τους να συνεφημερεύουν με τα Δημόσια Νοσοκομεία και να αναλαμβάνουν τη νοσηλεία επειγόντων περιστατικών κορωνοϊού σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ.
Παρά ταύτα ο ιδιωτικός τομέας προστατεύεται και νοσηλεύει ήπια σταθεροποιημένα περιστατικά λίγο πριν το εξιτήριο από τα Νοσοκομεία.
Τώρα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα για νοσηλεία επειγόντων περιστατικών.
Στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται σήμερα είναι να δέχονται ελάχιστα περιστατικά που ήδη έχουν νοσηλευθεί και σταθεροποιηθεί ή από τα ΤΕΠ τα οποία εμφανίζουν ήπια νόσηση και έχουν άριστη πρόγνωση για την αποκατάσταση της υγείας τους.
Γίνεται διαλογή περιστατικών. Μάλιστα οι ιδιωτικές κλινικές που υποτίθεται επιτάχθηκαν πληρώνονται από το Δημόσιο για το σύνολο των κλινών που έχουν επιταχθεί ανεξάρτητα των ασθενών που νοσηλεύουν.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΗΜΕΡΑ με τις νοσηλείες του ιδιωτικού τομέα από Πληροφοριακό Σύστημα Υπουργείου Υγείας. Είναι οι εξής:
Επιτάχθηκαν συνολικά 543 απλές κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού και νοσηλεύονται σήμερα 267 περιστατικά. Οι ιδιωτικές κλινικές πληρώνονται για το σύνολο των κλινών που διαθέτουν (543) αν και είναι κενές 279 κλίνες. Γιατί είναι κενές την ώρα που πλημμυρίζουν με ράντζα τα Νοσοκομεία;

 

Η Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.