Print Email

Δελτία Τύπου

10.01.2022

Απερίσκεπτη Απόφαση να καταργήσουν το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

 

ΑΘΗΝΑ 10/01/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5478

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Απερίσκεπτη Απόφαση να καταργήσουν το
Παιδιατρικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Ακατανόητη, απερίσκεπτη απόφαση που δείχνει την πολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης που είναι η κατάργηση συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων και η Ιδιωτικοποίηση. Την ώρα που ανοίγουν τα σχολεία και κανείς δεν γνωρίζει την διασπορά του ιού εντός των σχολικών μονάδων, βγάζουν από την εφημερία το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης και ως εκ τούτω το θέτουν εκτός λειτουργίας μετατρέποντάς το σε εμβολιαστικό κέντρο.
Ήδη στο Νοσοκομείο λειτουργούν 4 εμβολιαστικές γραμμές και οι εργαζόμενοι προτείνουν την αύξηση τους σε 8 συμβάλλοντας στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.
Που είναι η Πρωτοβάθμια περίθαλψη; Η γύμνια της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες και από την κοσμοσυρροή στα ΤΕΠ των εφημερεύων Νοσοκομείων προκειμένου να κάνουν τεστ επειδή τα συνεργεία του ΕΟΔΥ είναι άφαντα και δεν συνταγογραφούνται, δεν παρέχονται δωρεάν τα test.
Το Παίδων Πεντέλης έχει ανεπτυγμένες 150 κλίνες και νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 50 παιδιά μεταξύ αυτών και 9 παιδιά με κορωνοϊό. Εξυπηρετεί την Βόρεια και Ανατολική Αττική και λόγω της Αττικής Οδού την Στερεά Ελλάδα και πολλές οικογένειες από την υπόλοιπη Αττική.
Εφημερεύει κάθε Δευτέρα και Πέμπτη όλο το 24ωρο. Επίσης κάθε δεύτερη Κυριακή όλο το 24ωρο και κάθε ημέρα από 8πμ έως 2:30μμ.
Οι εργαζόμενοι και οι φορείς της περιοχής σήμερα έστειλαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Το Νοσοκομείο σήμερα αν και ο σχεδιασμός ήταν να τεθεί εκτός εφημερίας, εφημερεύει κανονικά.
Μάταια όμως θεωρήθηκε αυτό υπαναχώρηση της κυβέρνησης. Εστάλη σήμερα κλιμάκιο της 1ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο και με την μεζούρα μετράνε την μετατροπή του Νοσοκομείου σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Τέτοιο επιχειρησιακό σχέδιο!!!
Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την κατάργηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.