Print Email

Δελτία Τύπου

23.12.2021

Δηλώσεις Υπουργού Υγείας για απόλυση συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή.

ΑΘΗΝΑ 23/12/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:5420

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Η ΠΟΕΔΗΝ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το καθεστώς των συναδέλφων που είναι σε αναστολή θεωρώντας τους υπεύθυνους για όσα συμβαίνουν. Προφανώς η κυβέρνηση αναζητεί άλλοθι προκειμένου να καλύψει τα τραγικά λάθη της στη διαχείριση της πανδημίας σε επίπεδο πρόληψης και Νοσοκομειακής περίθαλψης.
Η ΠΟΕΔΗΝ πρότεινε εδώ και καιρό την επιστροφή των συναδέλφων με τακτικό προληπτικό έλεγχο. Άλλωστε έχει αποδειχθεί πια με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που λέγαμε εμείς από το καλοκαίρι, ότι και αρκετοί εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό. Πολλά Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν διασπορά του ιού μεταξύ συναδέλφων και ασθενών με αποτέλεσμα να τίθενται σε καραντίνα κλινικές, να αναβάλλονται χειρουργεία.
500 συνάδελφοι σήμερα νοσούν από κορωνοϊό.
Η Κυβέρνηση όμως σε τι ενέργειες προέβει για να καλύψει τα κενά σε προσωπικό των Νοσοκομείων που κοστίζουν τζάμπα ζωές ασθενών. Τα Νοσοκομεία βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι το χειμώνα. Έχασαν 7000 συναδέλφους σε αναστολή και 2000 από συνταξιοδοτήσεις, χωρίς να αναπληρωθούν.
Πέρασαν 2 χρόνια πανδημίας και ακόμη δεν είδαμε προκήρυξη μόνιμου προσωπικού. Οι 5000 θέσεις που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό πέρυσι τον Σεπτέμβριο ακόμη να προκηρυχθούν.
Δεν αναπληρώθηκε το προσωπικό που βρίσκεται σε αναστολή. Το καλοκαίρι η Κυβέρνηση πίστευε ότι ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό. Προείχαν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης, συρρίκνωσης και κατάργησης Νοσοκομειακών Μονάδων.
Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για απόλυση των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι Συνταγματολόγοι όλοι είπαν ότι η αναστολή εργασίας είναι ένα ειδικό μέτρο που επιβάλλεται λόγω των υγειονομικών συνθηκών και δεν αποτελεί πειθαρχική ποινή.
Για να απολυθεί έτσι Υγειονομικός Δημόσιος Υπάλληλος θα πρέπει να υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα σε βαθμό κακουργήματος με βάση το πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Προτίθεται η Κυβέρνηση να τροποποιήσει το πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων και να μετατρέψει τον μη εμβολιασμό για κορωνοϊό σε πειθαρχικό παράπτωμα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Αυτό αυτόματα θα σημάνει την απόλυση για μη εμβολιασμό και των άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων όλων των επαγγελματιών (Αστυνομικοί, Εκπαιδευτικοί, Ιερείς κλπ.).
Έχει τέτοια πρόθεση η Κυβέρνηση ή οι λεονταρισμοί αφορούν μόνο το Υγειονομικό Προσωπικό που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 95%, μακράν το μεγαλύτερο από κάθε επαγγελματικό κλάδο.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε σκέψη και σχέδια για την απόλυση Υγειονομικών που είναι σε αναστολή. Να πάρει πρωτοβουλίες για την ΑΜΕΣΗ επιστροφή των Υγειονομικών με τα υπάρχοντα πρωτόκολλα εργασίας.
Η εμμονή της σε σχέδια απολύσεων να είναι σίγουρη ότι θα βρει απέναντί της ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς και το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.