Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

17.12.2021

Ανακρίβειες για τις μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία

 

ΑΘΗΝΑ 17/12/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5395

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακρίβειες για τις μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και ο ίδιος ο Υπουργός ο κ. Πλεύρης για το χώρο της Υγείας λένε ανακρίβειες για το θέμα των μόνιμων προσλήψεων στο ΕΣΥ. Τοποθετούμενος από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις Βουλευτών, σε ερωτήματα που αφορούσαν την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των Νοσοκομείων ο Υπουργός Υγείας κος Πλεύρης απάντησε:
«Έχει γίνει η προκήρυξη για προσλήψεις 5.000 μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες και αν χρειαστεί θα υπάρξει και άλλη προκήρυξη».
Και συμπλήρωσε «Έγιναν όλες οι προκηρύξεις στις προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού, υπάρχει προφανώς πρόβλημα λόγω συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεων ή αναστολών εργασίας, αλλά προσπαθούμε να καλύψουμε άμεσα τα κενά που δημιουργούνται».
Διαβάζοντας τις δηλώσεις αναρωτιόμαστε. Έγινε η Προκήρυξη των 4910 Θέσεων, που είχε ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης από το Σεπτέμβριο του 2020, που την επιβεβαίωσαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί και επισημοποιήθηκε από τον Υπουργό Υγείας το Σεπτέμβριο του 2021 και δεν το αντιληφθήκαμε; Όμως όπως προκύπτει από το site του ΑΣΕΠ τέτοια προκήρυξη δεν υπάρχει. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ που σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι δεν έχει γίνει κατανομή των θέσεων για την προκήρυξη και η προκήρυξη δεν μπορεί να γίνει ούτε μέσα στον Ιανουάριο του 2022!
Μετά απ΄όλα αυτά.
Αναμένουμε την προκήρυξη στην οποία θα περιγράφεται η κατανομή των 4910 και οι προθεσμίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Κάθε μέρα που περνάει χωρίς να δημοσιεύεται η κυβέρνηση εγκαλείται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων».
Ως εδώ ο εμπαιγμός των Υγειονομικών που έχουν δώσει την ψυχή τους στην πρώτη γραμμή, τσακισμένοι από την κούραση να «μπαλώνουν» τις μεγάλες τρύπες που άνοιξαν στο σύστημα με τις 7.000 αναστολές και 2000 συνταξιοδοτήσεις. Κενά που θα αυξηθούν αφού ακόμη 1000 συνάδελφοι θα τεθούν σε αναστολή λόγω λήξης των πιστοποιητικών νόσησης αφού μειώνεται ο χρόνος ισχύος από το εξάμηνο στο τρίμηνο.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ