Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

22.11.2021

Απαράδεκτες, απάνθρωπες οι δηλώσεις του Προέδρου ΠΙΣ για την πληρωμή των νοσηλειών από την τσέπη των ανεμβολίαστων ασθενών.

ΑΘΗΝΑ 22/11/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5261

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαράδεκτες, απάνθρωπες οι δηλώσεις του Προέδρου ΠΙΣ για την πληρωμή των νοσηλειών από την τσέπη των ανεμβολίαστων ασθενών

Αποδοκιμάζουμε με κάθε τρόπο τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών για την πανδημία κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι μέρος των νοσηλείων τους.
Είναι προφανές ότι για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΙΣ λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Η απαράδεκτη, απάνθρωπη πρόταση του προέδρου του ΠΙΣ οδηγεί σε κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιας δωρεάν περίθαλψης, αφού με τη λογική αυτή οι ασθενείς οποιοιδήποτε ασθενείς που κρίνεται ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν όπως παχύσαρκοι, καπνιστές ή οδηγοί θα πρέπει να πληρώνουν μέρος των νοσηλίων τους.
Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ανθρωποφαγική λογική κοινωνικού αυτοματισμού. Συνεχίζουμε τους αγώνες για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και καλούμε όλους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της 1ης Δεκεμβρίου με πορεία από την Πλ. Μαβίλη στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ντροπή. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να πει κανείς!!!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ