Print Email

Δελτία Τύπου

12.11.2021

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ 11/11/2021 με τον Υπουργό Υγείας στη συγκέντρωση των ΣΟΧ

 

ΑΘΗΝΑ 12/11/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5226

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση χθες 11/11/2021 με τον Υπουργό Υγείας στη συγκέντρωση των ΣΟΧ

Χθες το απόγευμα Πέμπτη 11/11/2021 συγκεντρωθήκαμε έξω από το Υπουργείο Υγείας με τους συναδέλφους που υπηρετούν με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στις υπηρεσίες στήριξης των Υγειονομικών Μονάδων Νοσοκομείων (Καθαριότητα, Εστίαση, Φύλαξη κλπ). Δυστυχώς η παρουσία των συναδέλφων δεν ήταν η αναμενόμενη. Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Υγείας κο Θ. Πλεύρη.
Είπαμε στον Υπουργό ότι με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στρώνεται το έδαφος επιστροφής των εργολάβων που προσφέρουν πανάκριβες υπηρεσίες, κάκιστης ποιότητας και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Μονόδρομος είναι για τα Νοσοκομεία με βάση τα ισχύοντα η επιστροφή των εργολάβων από 1/1/2022 καθ’ ότι λήγουν οι συμβάσεις των υπηρετούντων και δεν δίδεται η θεσμική δυνατότητα στα Νοσοκομεία σύναψης νέων ΣΟΧ. Επαναλάβαμε τη θέση μας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, υπηρετούν πολλά χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις και δικαιούνται να μονιμοποιηθούν. Η επιστροφή των εργολάβων είναι αιτία πολέμου για την ΠΟΕΔΗΝ ξεκαθαρίσαμε στον Υπουργό.
Ο Υπουργός απάντησε ότι προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις μάλλον για τρεις μήνες ότι η δυνατότητα που δίδεται σήμερα στις Διοικήσεις σύναψης συμβάσεων με εργολάβους θα παραμείνει εν ισχύ και θα μας απαντήσει σε 15 ημέρες εάν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας σύναψης νέων ΣΟΧ.
Επισημάναμε προς πάσα κατεύθυνση ότι εάν δεν δοθεί η νομοθετική δυνατότητα σύναψης νέων ΣΟΧ στα Νοσοκομεία θα προχωρήσουμε σε δυναμικές, διαρκείς, αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Παράλληλα στον Υπουργό θέσαμε το ζήτημα των διαρροών του πορίσματος της Επιτροπής για περικοπές στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την Ένταξη στα ΒΑΕ, την χορήγηση Υγειονομικού Επιδόματος. Είπε ότι σε 15 ημέρες θα συναντηθούμε και θα έχει απαντήσεις σε πολλά εκ των αιτημάτων μας.
Για την παράταση των συμβάσεων του προγράμματος FHILOS είπε ότι υπάρχει ένα διαδικαστικό πρόβλημα που θα λυθεί και θα ανανεωθούν.
Για την παράταση των συμβάσεων των Επικουρικών που είναι σε αναστολή εργασίας είπε ότι σε όσους έχει γίνει η ανανέωση ισχύει, αλλά η πρόθεση γενικότερα του Υπουργείου είναι να μην ανανεωθούν.
Για την αναστολή εργασίας η κυβέρνηση είπε ότι επιμένει στο ανάλγητο αυτό μέτρο και δεν εξετάζει την επιστροφή των συναδέλφων στην εργασία με δύο rapid test την εβδομάδα.
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις:

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/2021 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 – 15:00
Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 13:00μμ και πορεία
στο Υπουργείο Οικονομικών

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.