Print Email

Δελτία Τύπου

07.10.2021

Εξώδικο στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ από συγγενείς ασθενούς, μέσω του Δικηγόρου κυρίου Αντωνιάδη, η σωρός της οποίας παραμένει στο Νοσοκομείο Αττικόν επί τέσσερεις μήνες.

 

ΑΘΗΝΑ 07/10/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5027

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξώδικο απεστάλη στις 4-10-2021 στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κύριο Μιχάλη Γιαννάκο από συγγενείς ασθενούς, η σωρός της οποίας παραμένει σε ψυγείο στο Νοσοκομείο Αττικόν επί τέσσερεις μήνες. Με την ως άνω Δήλωση, η οποία υπογράφεται από τον Δικηγόρο κύριο Αντωνιάδη, οι συγγενείς της θανούσης ζητούν από τον κύριο Γιαννάκο να ανακαλέσει δηλώσεις του αναφορικά με το ζήτημα, διότι δήθεν εθίγησαν προσωπικά εξ αυτών.
Εάν, κατ’ ελάχιστον, είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά, τις δηλώσεις, στις οποίες αναφέρονται, θα είχαν εύκολα διαπιστώσει, ότι το πρόβλημα, το οποίο αναδεικνύονταν μέσω αυτών, ήταν ο κίνδυνος, που απορρέει για την δημόσια υγεία και τους εργαζόμενους στις δομές υγείας από την επί μακρώ παραμονή σωρών ασθενών, που πέθαναν, εξαιτίας επιπλοκών του COVID 19, στα ψυγεία των Νοσοκομείων, τα οποία δεν διαθέτουν υποδομές για την διατήρηση νεκρών για πολλές ημέρες. Εάν διάβαζαν προσεκτικά, θα είχαν διαπιστώσει, επίσης, ότι ο κύριος Γιαννάκος, ουδόλως αναφέρθηκε στο όνομα της ασθενούς ή των συγγενών αυτής, αρκούμενος να στηλιτεύσει την κατάσταση, που διαδραματίζεται στα Νοσοκομεία και να επιστήσει την προσοχή στους κινδύνους, που απορρέουν από αυτήν.
Κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο της αμφισβήτησης των ιατρικών δεδομένων, των θεσμικών οργάνων αλλά και της ίδιας της πανδημίας. Και αυτό, στα πλαίσια των νόμων, είναι δικαίωμα τους. Οι δε ενέργειες τους αλλά και τα αιτήματα τους, θα κριθούν από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Από την άλλη πλευρά, η ΠΟΕΔΗΝ οφείλει να υπερασπιστεί την υγεία αλλά και το κύρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσει την κατάσταση, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οφείλει να υπερασπιστεί έναν κλάδο, ο οποίος έχει πληρώσει φόρο αίματος στον COVID 19 και κανείς δεν δικαιούται να του πει, πως η πανδημία δεν υπάρχει. Και αυτό είναι βέβαιο, ότι θα πράξει με κάθε τρόπο. Σεβόμαστε τους συγγενείς των θυμάτων και κατανοούμε απόλυτα τον πόνο τους. Μολαταύτα, δεν συναινούμε σε καμία έκπτωση, όσον αφορά στους εργαζόμενους, τους οποίους εκπροσωπούμε.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.