Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

17.08.2021

Καταρτίζονται Επιχειρησιακά Σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομεία χωρίς τους ανεμβολίαστους. Αυτό θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στη λειτουργία των νοσοκομείων με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενείς.

ΑΘΗΝΑ 17/8/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4784

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταρτίζονται Επιχειρησιακά Σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομεία χωρίς τους ανεμβολίαστους.
Αυτό θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στη λειτουργία των νοσοκομείων με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενείς.

Ως γνωστόν εάν εφαρμοστεί ο νόμος, οι ανεμβολίαστοι θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων από 1/9/2021 στην κορύφωση, κατά τους ειδικούς του 4ου κύματος της πανδημίας. Ακόμη δεν έχει γίνει η καταγραφή του ανεμβολίαστου προσωπικού και καμία ενέργεια για την αντικατάστασή του. Εξάλλου δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό το οποίο θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για πρόσληψή του στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, προνοιακές μονάδες (ο νόμος άρχεται 16/8/2021) με τρίμηνες συμβάσεις.
Ήδη οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών αποστέλλουν έγγραφα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να καταρτίσουν επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους. Προφανώς το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η Δημόσια Υγεία και Πρόνοια να λειτουργήσουν από 1 Σεπτεμβρίου χωρίς το ανεμβολίαστο προσωπικό. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο της 1ης ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ προς τα Νοσοκομεία να καταρτίσουν επιχειρησιακό σχέδιο χωρίς παρουσία του ανεμβολίαστου προσωπικού από 1/9/2021 συγχωνεύοντας κλινικές και υπηρεσίες και μειώνοντας τα χειρουργεία. Αντίστοιχες οδηγίες έχουν αποσταλεί από όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες προς τα Νοσοκομεία της χώρας.
Ως εκ τούτου η επιμονή της κυβέρνησης στον νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στη λειτουργία των νοσοκομείων με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενείς. Μονόδρομος είναι για την κυβέρνηση η αναστολή του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
Ενδεικτικά σας κοινοποιούμε το έγγραφο της 1ης ΥΠΕ Αττικής.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ