Print Email

Δελτία Τύπου

08.07.2021

Παραλάβαμε έξι μήνες μετά την προαναγγελθείσα δίωξη του Προέδρου

ΑΘΗΝΑ 08/07/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4661

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παραλάβαμε έξι μήνες μετά την προαναγγελθείσα δίωξη του Προέδρου

Ανωμοτί εξηγήσεις κλήθηκε να παράσχει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος, κατηγορούμενος για το αδίκημα της απείθειας, επειδή κατά τα διαλαμβανόμενα στην δικογραφία, στις 30-9-2020 στα πλαίσια προγραμματισμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο δεν φρόντισε οι επικουρικοί εργαζόμενοι, που διαδήλωναν διεκδικώντας την παραμονή τους στην εργασία να περιοριστούν στο πεζοδρόμιο και κατήλθαν στο οδόστρωμα!!!
Πρόκειται για προαναγγελθείσα εδώ και καιρό μέσω των ΜΜΕ ποινική δίωξη εις βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με την οποία εγκαινιάζεται μία νέα εποχή ποινικών ευθυνών εις βάρος των εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, με μοναδικό βέβαια σκοπό την τρομοκράτηση των συνδικάτων και τελικώς των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, την οποία ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ φέρεται να έχει παραβιάσει και για την οποία διώκεται, εμφανίζεται να εκδόθηκε την στιγμή ακριβώς, που ελάμβανε χώρα η συγκέντρωση και κατά την δικογραφία τελείτο το αδίκημα, ήτοι στις 9 το πρωί της 30-9-2020.
Η ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι στον χώρο της δημόσιας Υγείας έχουν αποδείξει περίτρανα, ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Αγωνίζονται μαχητικά και περήφανα όχι μόνο για τα δικαιώματα τους αλλά και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Οι ποινικές διώξεις δεν μας πτοούν και δεν μας τρομάζουν. Έχουμε εμπιστοσύνη, ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει στο τέλος την απάντηση της σε όλους αυτούς, που νομοθετούν «παράγοντας» ποινικά αδικήματα και εν συνεχεία αναζητούν τους «δράστες» μεταξύ των εργαζομένων, με μοναδικό στόχο την καταστολή οποιασδήποτε αντίδρασης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.