Print Email

Δελτία Τύπου

28.05.2021

Όχι σε νέο διχασμό των Υγειονομικών

ΑΘΗΝΑ 28/5/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4508

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κοινοποιήθηκε έγγραφο – υπόμνημα από τις ΥΠΕ στα Νοσοκομεία, το οποίο ζητάει έως Δευτέρα 31/5/2021 αριθμητικά στοιχεία για το προσωπικό που απασχολήθηκε στη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού, διαλογή, ΤΕΠ κλπ.
Προφανώς τα στοιχεία αυτά ζητούνται για να προσδιορισθεί το ποσό που απαιτείται για ενδεχόμενη παροχή. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το νέο διαχωρισμό των εργαζομένων στη χορήγηση του όποιου υγειονομικού επιδόματος. Ακόμη προσπαθούμε να κλείσουμε τις πληγές που άφησε η διαίρεση, ο διχασμός με τη χρηματική παροχή της δωρεάς του Ιδρύματος Σ.Νιάρχου που χορηγήθηκε σε συγκεκριμένους υγειονομικούς και όχι σε όλους.
Αλήθεια γιατί εξαιρείται ένα μεγάλο μέρος των υγειονομικών; Όλοι δεν πολέμησαν από την πρώτη γραμμή το κορωνοϊό; Δεν έχασαν την ζωή τους συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων; Δεν προσβλήθηκαν και νόσησαν σοβαρά συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων; Σε όλα τα τμήματα, σε όλες τις κλινικές δεν υπάρχει κίνδυνος; Δεν υπάρχει εργασιακή εξουθένωση με δεδομένο ότι σε όλους περικόπηκαν επί μακρόν οι κανονικές άδειες. Δεν θα πρέπει να χορηγηθεί και στους εργαζόμενους των Προνοιακών Μονάδων;
Δεν θα περάσει η νέα διαίρεση!!!
Καλούμε τα Σωματεία Μέλη να μην επιτρέψουν να σταλούν καταστάσεις από τα Νοσοκομεία χωρίς το σύνολο του προσωπικού.
Θα απαντήσουμε άμεσα με αγωνιστικές κινητοποιήσεις!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.