Print Email

Δελτία Τύπου

17.05.2021

Αναστάτωση στο υγειονομικό προσωπικό!!! Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΑΒ για τις διακομιδές εμφανίζεται ως υγειονομικό επίδομα. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση: Υγειονομικό Επίδομα για όλους τους υγειονομικούς από τον κρατικό προϋπολογισμό

ΑΘΗΝΑ 17/5/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4462

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναστάτωση στο υγειονομικό προσωπικό
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΑΒ για τις διακομιδές εμφανίζεται ως υγειονομικό επίδομα
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, Υγειονομικό Επίδομα για όλους τους υγειονομικούς από τον κρατικό προϋπολογισμό

Πολύς λόγος έγινε το Σαββατοκύριακο για το επίδομα στους υγειονομικούς. Μάλιστα ειπώθηκε ότι με 12εκ.ευρώ που εξασφαλίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινάει η χορήγηση του επιδόματος από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.
Πράγματι για τους διασώστες του ΕΚΑΒ εντάχθηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 300 ωρών επιδοτούμενο με 12εκ.ευρώ, που αφορά την εκπαίδευση στις διακομιδές. Οι διασώστες θα αμειφθούν για την συμμετοχή τους με πάνω από 1.000ευρώ. Από τα 12εκ.ευρώ μεγάλο μέρος των κονδυλίων θα λάβουν τα κέντρα εκπαίδευσης.
Αυτό όμως δεν είναι υγειονομικό επίδομα και μάλιστα για όλους όπως εμφανίζεται.
Ανάγκη για εκπαίδευση έχουν όλοι οι υγειονομικοί. Μάλιστα πολλοί συνάδελφοι στα Νοσοκομεία ρίχτηκαν στη μάχη του υγειονομικού πολέμου ανεκπαίδευτοι (ΜΕΘ, ΤΕΠ, κλινικές κορωνοϊού κλπ). Δεν υπάρχει καμία εξαγγελία από την κυβέρνηση για χορήγηση επιδόματος στους υγειονομικούς. Μέχρι τώρα η μοναδική παροχή που λάβαμε είναι μισός βασικός μισθός πέρυσι το Πάσχα που αντιστοιχεί σε 400 με 600 ευρώ ανάλογα το μισθολογικό κλιμάκιο του καθενός.
Κανένα άλλο επίδομα, καμία άλλη παροχή δεν ικανοποιήθηκε όπως η ένταξη στα ΒΑΕ, η μονιμοποίηση των εκτάκτων, ο χαρακτηρισμός του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Επιπλέον δόθηκε ένα ποσό σε υγειονομικούς που εργάζονταν στις ΜΕΘ και σε κλινικές κορωνοϊού από δωρεά του Ιδρύματος Σ.Νιάρχου που δίχασε και διαίρεσε το προσωπικό των Νοσοκομείων. Υπάρχουν ακόμη και τώρα αντιδράσεις στο προσωπικό για τον τρόπο που μοιράστηκε η εν λόγω δωρεά.
Έρχονται τώρα με διαρροές στον τύπο να πράξουν το ίδιο λάθος. Εμφανίζουν την αποζημίωση για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ως υγειονομικό επίδομα, διαιρώντας το προσωπικό, αφού όλοι οι υγειονομικοί αναρωτιούνται γιατί δεν εξασφαλίσθηκαν παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα για το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό. Η αναστάτωση είναι μεγάλη γιατί θεωρούν ότι ήδη αποφασίστηκε επίδομα και υπάρχουν συνάδελφοι που αποκλείστηκαν. Γιατί αυτή η παραπληροφόρηση; Το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις του.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε νέα διαίρεση και νέο διχασμό του υγειονομικού προσωπικού όπως με τη δωρεά του Ι.Σ.Νιάρχος
Υγειονομικό επίδομα ισόποσο για όλους.
Εκπαιδευτικά επιδοτούμενα προγράμματα για όλους.
Αξίζουν οι υγειονομικοί τη διάθεση ενός ποσού 100εκ.ευρώ από το κρατικό προϋπολογισμό ως ανταμοιβή για τις μάχες που δίνουν στον υγειονομικό πόλεμο. Και πολλά άλλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.