Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

30.03.2021

Απαράδεκτες δηλώσεις του κου Βασιλακόπουλου να χαρακτηρίσει αμόρφωτο το Νοσηλευτικό Προσωπικό. Εάν δεν ανακαλέσει θα κινηθούμε νομικά.

ΑΘΗΝΑ 30/03/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4293

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαράδεκτες δηλώσεις του κου Βασιλακόπουλου να χαρακτηρίσει αμόρφωτο το Νοσηλευτικό προσωπικό
Εάν δεν ανακαλέσει θα κινηθούμε νομικά

Πλήθος μηνυμάτων από νοσηλευτικό προσωπικό μας ζήτησε να παρέμβουμε για τις απαράδεκτες δηλώσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας κου Βασιλακόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε αμόρφωτο το Νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων της χώρας, με αφορμή τα ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό, τις οποίες ακόμη δεν ανακάλεσε. Τέτοιες δηλώσεις τορπιλίζουν την προσπάθεια που κάνουμε να πείσουμε όλους τους συναδέλφους να εμβολιασθούν. Η επιφυλακτικότητα στον εμβολιασμό είναι κατακριτέα όχι όμως αμορφωσιά.
Με την ακριβή έννοια των δηλώσεων του κου Βασιλακόπουλου το 30% των γιατρών που δεν εμβολιάστηκαν είναι αμόρφωτοι.
Χρειάζεται μεγαλύτερη σύνεση και υπευθυνότητα σε όσους έχουν δημόσιο λόγο. Με τον φανατισμό δεν πείθεις το υγειονομικό προσωπικό να εμβολιασθεί.
Με επιχειρήματα και πειθώ αντιθέτως μπορούμε να πείσουμε τους πάντες να εμβολιασθούν δίνοντας μία δεύτερη ευκαιρία στους υγειονομικούς.
Εμείς οι υγειονομικοί πληρώσαμε ακριβά το τίμημα του υγειονομικού πολέμου με 25 νεκρούς συναδέλφους από κορωνοϊό στο 2ο κύμα. Τώρα έχουμε μόνο δύο συναδέλφους να νοσούν σοβαρά και να βρίσκονται στις εντατικές, επειδή έχουμε εμβολιασθεί.
Να ανακαλέσει ο κος Βασιλακόπουλος και να ζητήσει συγνώμη από το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Οι δηλώσεις του θίγουν την τιμή και την υπόληψη του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού.
Εάν δεν ανακαλέσει εντός 10 ημερών δημόσια θα κινηθούμε νομικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ