Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

29.01.2021

Για την ποινική δίωξη του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για την μη τήρηση του αντισυνδικαλιστικού Νόμου

 

ΑΘΗΝΑ 29/01/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4053

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την ποινική Δίωξη του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για την μη τήρηση του αντισυνδικαλιστικού Νόμου

Πρωτοσέλιδο για μία ακόμα φορά εν μέσω πανδημίας έγινε η ΠΟΕΔΗΝ και οι υγειονομικοί υπάλληλοι, που εκπροσωπεί λόγω της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εις βάρος του κου Γιαννάκου Μιχάλη, Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για το αδίκημα της απείθειας.
Αντιθέτως, γιατί εις βάρος του κυρίου Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ασκήθηκε κατά τα γραφόμενα ποινική δίωξη για το αδίκημα της απείθειας.
Πριν καν κλητευθεί επισήμως ο κύριος Γιαννάκος, πριν ενημερωθεί για την σε βάρος του ποινική δίωξη, κύκλοι της Κυβέρνησης διέρρευσαν στον τύπο έγγραφο της ΕΛΑΣ βάσει του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.
Και το θανάσιμο αμάρτημα αυτού; Κατά τα γραφόμενα στον τύπο, στα πλαίσια συγκέντρωσης υγειονομικών, που πραγματοποιήθηκε στις 30-9-2020, οι διαδηλωτές αν και κλήθηκαν από την ΕΛΑΣ να ανέβουν στο πεζοδρόμιο, κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Αριστοτέλους!!!!.
Δεν διώκεται συνεπώς, γιατί παραβιάστηκαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αφού καλώς γνωρίζουν οι Κυβερνώντες, ότι η ΠΟΕΔΗΝ είναι η πρώτη, που τα τηρεί με συνέπεια.
Δεν διώκεται γιατί υπήρξαν επεισόδια εκ μέρους των διαδηλωτών, αφού ομοίως καλώς γνωρίζουν οι Κυβερνώντες, ότι την ημέρα εκείνη αυτοί, που υπέστησαν βίαιες συμπεριφορές ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Όταν μάλιστα κλήθηκε ο κύριος Γιαννάκος στην ΕΛΑΣ προκειμένου να κατονομάσει τους αστυνομικούς, που τον χτύπησαν, επέλεξε να δηλώσει, ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός οργάνου, αφού δεν έχει καμία προσωπική αντιπαράθεση σε οποιονδήποτε αστυνομικό.
Διώκεται διότι οι εργαζόμενοι στα πλαίσια της συγκέντρωσης τους, όπως έχουν κάνει χιλιάδες φορές στο παρελθόν κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Αριστοτέλους. Περιττό να θυμίσουμε, ότι δεν πρόκειται περί κεντρικού δρόμου ενώ η ΠΟΕΔΗΝ πάντοτε μεριμνά για την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση της κυκλοφορίας στα πλαίσια των συγκεντρώσεων της.
Κανείς μας δεν έχει την ψευδαίσθηση, ότι ο χρόνος κατά τον οποίο διέρρευσε το εν λόγω έγγραφο, που εστάλη στην Εισαγγελία κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι, αφού συμπίπτει με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε χθες η ΠΟΕΔΗΝ και άλλοι Συνδικαλιστικοί Φορείς. Εξάλλου αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι προπομπός για άλλες διώξεις, που θα λάβουν χώρα στο μέλλον.
Καταλαβαίνουμε τον πανικό οποιασδήποτε Κυβέρνησης μπροστά τις δίκαιες εργατικές διεκδικήσεις. Καταλαβαίνουμε επίσης, ότι είναι εύλογο να αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα, μέσω των οποίων επιχειρείται να τρομοκρατηθεί το συντεταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα και να αναχαιτισθεί οποιαδήποτε αντίδραση. Ας καταλάβουν, ωστόσο, και εκείνοι, που κυβερνούν διαχρονικά αυτή την χώρα, ότι μετά από τόσα χρόνια σκληρών μνημονίων και εργασιακών αγώνων για την διάσωση της εργασιακής μας υπόστασης και αξιοπρέπειας,
ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
Είναι και θα συνεχίσουν να είναι παρόντες σε κάθε δίκαιο εργασιακό αγώνα, όπως είναι καθημερινά παρόντες στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανακούφιση των ασθενών από τις συνέπειες του κορωνοϊού.
Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με τα γεγονότα της 30/9/2020.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ