Print Email

Δελτία Τύπου

15.12.2020

Οι δεσμεύσεις προς τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους να γίνουν πράξη τώρα

ΑΘΗΝΑ 15/12/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3869

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι δεσμεύσεις προς τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους
να γίνουν πράξη τώρα


.
Οι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι με αυτοθυσία και κίνδυνο της ζωής τους δίνουν τη μάχη να αποκρούσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Βρίσκονται νυχθημερόν στα Νοσοκομεία εδώ και πολύ καιρό αφού είναι σε επιφυλακή από τον Σεπτέμβριο.
Νοσούν από κορωνοϊό και στις 14 ημέρες γυρίζουν πίσω στη δουλειά αν και ακόμη θετικοί για να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού. Δουλεύουν σε κλινικές κορωνοϊού ΜΕΘ, ΤΕΠ κ.α. προσπαθώντας να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Πολλοί συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους και επίσης πολλοί βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ απ’ όλο το φάσμα των ειδικοτήτων.
Αναμένουμε οι δεσμεύσεις να γίνουν και πράξη, με σχετικές ανακοινώσεις σήμερα από τη Βουλή ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού.
Νομοθετική ρύθμιση ώστε ο θάνατος των συναδέλφων από κορωνοϊό να χαρακτηρισθεί εργατικό ατύχημα.
Χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ολοκληρώθηκε το έργο της Επιτροπής με ένα πόρισμα που αφήνει εκτός ΒΑΕ αρκετές ειδικότητες Υγειονομικών, αν και η πανδημία έδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι όλα τα επαγγέλματα υγείας – πρόνοιας είναι επικίνδυνα και ανθυγιεινά.
Μονιμοποίηση εκτάκτων υπαλλήλων. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους εξασφαλίσει τη θέση εργασίας από την οποία δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας.
Ισχυρή Δημόσια Υγεία.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.