Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

01.12.2020

Με προσωπικό των Νοσοκομείων στελεχώνουν εμβολιαστικά κέντρα για τον κορωνοϊό.

ΑΘΗΝΑ 1/12/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3796

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με προσωπικό των Νοσοκομείων στελεχώνουν εμβολιαστικά κέντρα για τον κορωνοϊό

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας ζητάνε από τα Νοσοκομεία να ονομαστικοποιήσουν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων (Νοσηλευτών, επισκεπτών, μαιών κλπ.), προκειμένου να μετακινηθούν και να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας που καθορίστηκαν κέντρα για τον εμβολιασμό covid-19 των πολιτών.
Το προσωπικό των Νοσοκομείων είναι ελάχιστο δεν φθάνει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για την περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού. Αντί λοιπόν ενίσχυσης των Νοσοκομείων επιχειρείται η αφαίμαξη προσωπικού. Για την στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων θα πρέπει να προσληφθεί προσωπικό το οποίο θα εκπαιδευτεί.
Έχουμε πολλές φορές παρέμβει για τις μετακινήσεις προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας προς τα Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας αντί προσλήψεων, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ασφαλής λειτουργία των Κέντρων Υγείας.
Τα Κέντρα Υγείας που καθορίζονται ως εμβολιαστικά κέντρα, πράγματι δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό προσωπικού αλλά το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με προσλήψεις.
Εν μέσω πανδημίας με διαπιστωμένες τις ελλείψεις προσωπικού των Νοσοκομείων, είναι αδύνατη η διάθεση υπαλλήλων για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Θα διαλυθούν τα Νοσοκομεία.
Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να πάρει πίσω την απόφαση μετακίνησης προσωπικού των Νοσοκομείων και να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στα Κέντρα Υγείας για να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες εμβολιασμού των πολιτών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ