Print Email

Δελτία Τύπου

30.09.2020

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την Αστυνομική βία σε βάρος των Συμβασιούχων της Δημόσιας Υγείας σε εφαρμογή του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου.

ΑΘΗΝΑ 30/09/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3483

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την Αστυνομική βία σε βάρος των Συμβασιούχων της Δημόσιας Υγείας σε εφαρμογή του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου

Σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ στήριξε την Στάση Εργασίας και την Συγκέντρωση των εκτάκτων στο Υπουργείο Υγείας. Αίτημα η μονιμοποίησή τους. Η διάταξη που προωθείται προς ψήφιση για παράταση των Συμβάσεων έως τέλος του χρόνου είναι κοροϊδία.
Όπως κάνουμε πάντα και με μικρότερη συμμετοχή εργαζομένων ζητήσαμε από τον επικεφαλής της Αστυνομίας να διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Αριστοτέλους μπροστά από το Υπουργείο Υγείας που είναι δρόμος ήπιας κυκλοφορίας και να εκτρέψουν τα οχήματα από παρακαμπτήριους δρόμους. Ταυτόχρονα ζητήσαμε ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας.
Η Αστυνομία δεν μας επέτρεψε να συγκεντρωθούμε στο δρόμο σε εφαρμογή του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου όπως μας είπε.
Άρχισαν να μας χτυπάνε τα ΜΑΤ προκειμένου να απομακρυνθούμε από το οδόστρωμα.
Στη δεύτερη απόπειρά μας να βγούμε στην Αριστοτέλους μας έριξαν χημικά εξ επαφής. Τραυματίστηκε ο Πρόεδρος και άλλα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ.
Τα προηγούμενα χρόνια τρώγαμε ξύλο από τα ΜΑΤ, σε πόρτες Υπουργείων που ήταν κλειστές και απαξιούσαν οι Υπουργοί να μας δεχθούν. Τώρα φάγαμε ξύλο στο δρόμο.
Καταγγέλλουμε τη βία των ΜΑΤ σε βάρος των υγειονομικών και δηλώνουμε ότι τέτοια γεγονότα χαλυβδώνουν την αγωνιστική μας διάθεση.
15/10/2020 μεγάλη Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και της Πρόνοιας από την Πλατεία Μαβίλης έως το Υπουργείο Υγείας. Θα δώσουμε νέα απάντηση.
Η ΠΟΕΔΗΝ κρατάει ψηλά τη σημαία του Αγώνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.