Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

28.08.2020

Το Νοσοκομείο Ξάνθης πάλι έμεινε χωρίς Μοριακό Αναλυτή ανίχνευσης του κορωνοϊού.

ΑΘΗΝΑ 28/8/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3331

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νοσοκομείο Ξάνθης
Πάλι έμεινε χωρίς Μοριακό Αναλυτή ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ξάνθης 21/6. Μεταξύ άλλων θεμάτων που αναδείξαμε ήταν η έλλειψη μοριακού αναλυτή ανίχνευσης του κορωνοϊού σε μία περιοχή που είναι επιβαρυμένη από τον κορωνοϊό.
Τότε λοιπόν ενημερωθήκαμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ότι στο Νοσοκομείο θα εγκατασταθεί άμεσα μοριακός αναλυτής που θα μεταφερθεί από το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είναι το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείο αναφοράς για παιδιά που πάσχουν από κορωνοϊό. Και όμως έμεινε χωρίς μοριακό αναλυτή αφού μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Εξυπηρετήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα από το ΑΧΕΠΑ. Τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων καθυστερούν. Έτσι αποφάσισαν να μεταφέρουν τον μοριακό αναλυτή από το Νοσοκομείο της Ξάνθης στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
Πάλι τώρα το Νοσοκομείο της Ξάνθης είναι χωρίς μοριακό αναλυτή. Σε μια περιοχή με πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες και αρκετά πληττόμενη από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα τον μεγάλο κίνδυνο διασποράς της νόσου.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να εξοπλίσει με μοριακό αναλυτή το Νοσοκομείο Ξάνθης

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ