Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

13.08.2020

Δεν είναι αρμοδιότητα του Νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κέρκυρας η διενέργεια προληπτικών τεστ κορωνοϊού στα πλοία καλύπτοντας μερικώς τις ελλείψεις του ΕΟΔΥ.

ΑΘΗΝΑ 13/8/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3286

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές για να ελεγχθεί ο κορωνοϊός στην κοινότητα χρειάζεται να λειτουργούν επαρκή συνεργεία του ΕΟΔΥ (κινητές μονάδες υγείας ΚΟΜΥ κλπ) προκειμένου να γίνονται μαζικά προληπτικά τεστ. Ειδικά στα νησιά που τώρα τα επισκέπτονται πάρα πολλοί τουρίστες και από χώρες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού.
Το Σωματείο Εργαζομένων της Κέρκυρας μας καταγγέλλει ότι στο νησί που το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες δεν υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ να διενεργούν τεστ στα πλοία με αποτέλεσμα με προφορική εντολή να στέλνουν νοσηλευτικό προσωπικό στα πλοία προκειμένου να διενεργεί τα τεστ στους επισκέπτες. Δεν είναι αρμοδιότητα του Νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου να διενεργεί τα τεστ στα πλοία καλύπτοντας μερικώς τις ελλείψεις του ΕΟΔΥ. Το Νοσοκομείο έχει μεγάλα προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού και δεν μπορεί να ανταποκριθεί και στις ανάγκες του ΕΟΔΥ.
Τα δείγματα που λαμβάνονται από τα πλοία αποστέλλονται για εξέταση στην Αθήνα ή στα Ιωάννινα με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση των αποτελεσμάτων.
Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας διαθέτει μοριακό αναλυτή αλλά εξυπηρετεί μόνο τους ασθενείς που εισέρχονται σε αυτόν και όχι τους προληπτικούς ελέγχους που διενεργούνται στην κοινότητα.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να στελεχώσει τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στην περιοχή προκειμένου να γίνεται καλύτερος έλεγχος στους επισκέπτες του νησιού.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ