Print Email

Δελτία Τύπου

10.08.2020

Προβληματική η απόφαση για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού στους υγειονομικούς που επιστρέφουν από κανονική άδεια

ΑΘΗΝΑ 10/08/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3277


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προβληματική η απόφαση για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού στους υγειονομικούς που επιστρέφουν από κανονική άδεια

Σήμερα και κάθε μέρα από εδώ και στο εξής θα επιστρέψουν χιλιάδες υγειονομικοί από ολιγοήμερη κανονική άδεια. Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας όλοι οι υγειονομικοί που επιστρέφουν από άδειες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού. Τον συντονισμό, τα ραντεβού διενέργειας του τεστ ασφαλώς τον έχει η υγειονομική μονάδα που εργάζονται.
Πολλά Νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και στέλνουν τα δείγματα των ασθενών στο ΠΑΣΤΕΡ. Τα αποτελέσματα των τεστ καθυστερούν να εκδοθούν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων.
Έχουν εκδοθεί νεότερες οδηγίες από τις Υγειονομικές Περιφέρειες που αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι θα κάνουν τα τεστ και θα εργάζονται κανονικά με μάσκα.
Για να περιοριστούν οι ενδονοσοκομειακές εστίες μετάδοσης του ιού θα πρέπει να διενεργούνται τακτικά τεστ σε όλο το προσωπικό γιατί οι εργαζόμενοι μπορούν να μολυνθούν ανά πάσα στιγμή είτε μέσα στο χώρο της δουλειάς είτε μέσα στην κοινότητα. Επίσης σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα Νοσοκομεία για οποιαδήποτε αιτία να διενεργούνται τεστ.
Αναμένεται να βγει νέα εγκύκλιος με την υποχρέωση να κάνουν τεστ οι υγειονομικοί που επιστρέφουν από άδεια και επισκέφτηκαν μέρη με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.