Print Email

Δελτία Τύπου

06.07.2020

Οι Εργολάβοι προ των πυλών των Νοσοκομείων. Στο Νοσοκομείο της Άμφισσας ελήφθη ήδη απόφαση επιστροφής των εργολάβων.

ΑΘΗΝΑ 6/7/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Εργολάβοι προ των πυλών των Νοσοκομείων.
Στο Νοσοκομείο της Άμφισσας ελήφθη ήδη απόφαση επιστροφής των εργολάβων

Έχουμε επισημάνει τον κίνδυνο επιστροφής των εργολάβων στα Νοσοκομεία με δεδομένο ότι το Υπουργείο Υγείας αρνείται να κλείσει οριστικά «την πόρτα» με νομοθετική ρύθμιση.
Με Διάταξη Νόμου παρατάθηκαν έως τέλος Σεπτεμβρίου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στις υπηρεσίες στήριξης που λήγουν, χωρίς όμως να δίδεται η δυνατότητα στα Νοσοκομεία να προκηρύξουν διαγωνισμούς για τη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας.
Εξαιτίας αυτού Νοσοκομεία προετοιμάζουν διαγωνισμούς για την ανάθεση των υπηρεσιών σε εργολάβους. Το Νοσοκομείο της Άμφισσας βιάζεται να επαναφέρει τους εργολάβους.
Η Διοίκηση δεν εφήρμοσε τη Νομοθετική ρύθμιση παράτασης των συμβάσεων στην καθαριότητα και επανέφερε εργολάβο με ένα μήνα σύμβαση. Έχασαν τη δουλειά τους καθαρίστριες και κάποιες γύρισαν στο καθεστώς των εργολάβων.
Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να σταματήσει να ανοίγει το δρόμο στους εργολάβους. Γιατί δεν παρεμβαίνουν στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να εφαρμόσουν το νόμο της παράτασης και παρασκηνιακά τους κατευθύνουν προς τους εργολάβους;

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.