Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

29.06.2020

Μεγάλη λίστα αναμονής για χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

ΑΘΗΝΑ 26/6/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3081

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλη λίστα αναμονής για χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού.
Οι λίστες αναμονής υπερβαίνουν τα 2 έτη.

Το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό και μάλιστα σε μία περιοχή που εξακολουθεί να πλήττεται. Ως εκ τούτω ένα μεγάλο μέρος του Νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετεί σε Μονάδες – Τμήματα που περιθάλπουν περιστατικά κορωνοϊού. Οι κενές οργανικές θέσεις σε Νοσηλευτικού Προσωπικού είναι 227.
Πριν την πανδημία λειτουργούσαν 4 χειρουργικές αίθουσες από τις 9 που είναι αναπτυγμένες γενικής χειρουργικής. Με την επαναλειτουργία των χειρουργείων λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή η οποία συνεχίζει να εμφανίζει πολλά κρούσματα τα οποία διακομίζονται για περίθαλψη στο εν λόγω Νοσοκομείο, λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες καθημερινά, εκ των οποίων η μία για έκτακτα και μόνο μία για τακτικά χειρουργεία. Η αναμονή για χειρουργεία εκτινάχθηκε στα 2 έτη (π.χ. ορθοπεδικά).
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προσλάβει άμεσα νοσηλευτικό προσωπικό σε ένα Νοσοκομείο που συνεχίζει να περιθάλπει πολλά περιστατικά κορωνοϊού.
Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση του Σωματείου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ