Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

24.06.2020

Η χρηματική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου δημιουργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα εντός των Νοσοκομείων. Παρέμβαση του Υπουργού τώρα.

ΑΘΗΝΑ 24/6/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3071

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χρηματική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου δημιουργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα εντός των Νοσοκομείων. Παρέμβαση του Υπουργού τώρα.

 

Αυτό που συμβαίνει με τη χρηματική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου δεν έχει προηγούμενο. Η δωρεά των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ κυρώθηκε με Νόμο και απευθύνεται προς το Νοσηλευτικό, Ιατρικό και το Προσωπικό καθαριότητας των τμημάτων ΜΕΘ, ΜΑΦ και των τμημάτων που νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοϊού.
Οι λίστες δικαιούχων συστήθηκαν από τους Διοικητές των Νοσοκομείων με προτάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Εξαιρέθηκαν όμως μαχητές της πρώτης γραμμής όπως Τραυματιοφορείς, Παραϊατρικό, Νοσηλευτές, γιατροί στα ΤΕΠ, το προσωπικό τμημάτων υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού.
Στις λίστες των δικαιούχων βρίσκονται άτομα μη δικαιούχοι, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων.
Νοσοκομεία αναφοράς έχουν στις λίστες των δικαιούχων λιγότερα άτομα από Νοσοκομεία μικρότερα που δεν ήταν καν αναφοράς.
Φυσικά οι καταγγελίες μας ουδεμία σχέση έχουν με το Ίδρυμα Νιάρχου που πρόσφεραν πολλά για να αντιμετωπισθούν οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος.
Διαχωρίζονται οι εργαζόμενοι σε ευνοημένοι και μη.
Ζητήσαμε κατ’ επανάληψη στον Υπουργό Υγείας να παρέμβει στο Ίδρυμα ή να συμπληρωθεί η δωρεά με χρήματα από το Κράτος προκειμένου να λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται με την περίθαλψη περιστατικών υπόπτων και κρουσμάτων κορωνοϊού.
Δεν έγινε τίποτα. Τώρα δίδονται τα χρήματα και στα Νοσοκομεία επικρατεί αναβρασμός.
Έστω και τώρα από τον Υπουργό Υγείας ζητάμε ίση μεταχείριση και διεύρυνση των αριθμών των δικαιούχων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ