Print Email

Δελτία Τύπου

26.05.2020

Σοβαρότατα προβλήματα με βαρύτατες ευθύνες της Διοίκησης στο Νοσοκομείο Έλενας Βενιζέλου

ΑΘΗΝΑ 26/5/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2906

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έλενας Βενιζέλου
Σοβαρότατα προβλήματα με βαρύτατες ευθύνες της Διοίκησης

Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου στο Υπουργείο Υγείας για άλλη μια φορά για το μαιευτικό Νοσοκομείο Έλενας Βενιζέλου. Με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κας Παππά καθημερινά υποβαθμίζεται.
Εν μέσω πανδημίας δεν υπάρχει στην είσοδο του Νοσοκομείου διαλογή (θερμομέτρηση) ασθενών παρά μόνο στο τμήμα υποδοχής ασθενών με αποτέλεσμα λόγω συνωστισμού να υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.
Παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στην Διοικήτρια για συντήρηση του Νοσοκομείου, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια. Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει συντηρητές στην τεχνική υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην γίνεται καμία κτιριακή συντήρηση.
Τα κλιματιστικά λειτουργούν χωρίς συντήρηση, ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού. Πώς να τηρηθούν οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τη χρήση κλιματιστικών στο Έλενας Βενιζέλου;
Στο τμήμα μονάδα προαγωγής μητρικού θηλασμού, κατασκευάζονται καθημερινά τεχνητές τροφές διαλυμένες σε σκόνες σε αποστειρωμένα μπουκάλια και δίνουν στα βρέφη αφού με απόφαση της Διοίκησης σταμάτησε η αγορά γάλακτος για τα βρέφη που γίνονταν μέχρι πρόσφατα επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα στο Νοσοκομείο.
Έχει παραχωρηθεί χώρος του Νοσοκομείου στον ιδιώτη εργολάβο που τους χρησιμοποιεί για αποθήκες για να κάνει τις δουλειές έξω.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Διοίκηση στο Νοσοκομείο.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.