Print Email

Δελτία Τύπου

21.02.2020

Για την απόφαση του Εφετείου που απορρίπτει την αγωγή μας κατά Πολάκη θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο.

 

ΑΘΗΝΑ 21/02/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2651

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ που απορρίπτει την Αγωγή μας κατά Πολάκη
θα προσφύγουμε στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Σε απάντηση δημοσιευμάτων αλλά και αναρτήσεων του κυρίου Πολάκη αναφορικά με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ εις βάρος του ως άνω τέως Υφυπουργού για όσα συκοφαντικά και υβριστικά κατέγραψε σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:
1] Η απόφαση του Εφετείου σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει τον κύριο Πολάκη, στην ουσία, αφού ουδόλως έκρινε αναφορικά με τα όσα αυτός κατέγραψε στην σελίδα του στο Facebook. Αντιθέτως, η εν λόγω απόφαση έκρινε, ότι έπρεπε να έχει προηγηθεί της άσκησης αγωγής εξώδικη πρόσκληση προς τον κύριο Πολάκη, με την οποία θα τον καλούσαμε να προβεί σε ανάκληση των όσων συκοφαντικών και υβριστικών είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο εις βάρος της ΠΟΕΔΗΝ.
2] Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω απόφαση όχι απλώς δεν διαμορφώνει νομολογία, όπως έσπευσαν μερικές εκ των εφημερίδων να επικαλεστούν, αλλά αντιθέτως έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς την ήδη διαμορφωθείσα από τα ανώτατα δικαστήρια νομολογία αναφορικά με τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και στο Facebook, την οποία μάλιστα ότι φαίνεται να αγνοεί πλήρως.
Έτσι, έχει κριθεί, νομολογιακά, ότι καταχώριση στο διαδίκτυο (ίντερνετ) κειμένου με δυσφημιστικά γεγονότα και ανακοίνωση από τηλεοράσεως δυσφημιστικών γεγονότων δεν θεωρούνται τύπος ή έντυπο, αφού το διαδίκτυο και η τηλεόραση δεν αποτελούν τυπογραφία, ούτε θεωρούνται μηχανικά μέσα πολλαπλασιασμού χειρογράφων [ΑΠ 197/2017, ΑΠ 726/2010, ΑΠ 1030/2009, ΑΠ 345/2002, ΑΠ 136/2000].
3] Με το δεδομένο αυτό, εύλογα αναρωτιέται κανείς, τι ήταν αυτό, που οδήγησε το Δικαστήριο σε μία τέτοια καταφανώς εσφαλμένη απόφαση, όταν αποφάσεις του Αρείου Πάγου και μάλιστα με ειδική και συγκεκριμένη αιτιολογία έχουν κρίνει το αντίθετο. Συμβουλεύουμε συνεπώς, τον κύριο τέως Υφυπουργό, να μην σπεύδει να πανηγυρίσει, αφού στην πραγματικότητα, η υπόθεση εις βάρος του δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει. Αντιθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ προτίθεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης αυτής, ο οποίος και θα κληθεί να κρίνει τελικώς εάν η δικαιοσύνη αποφασίζει ala carte ή εάν όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.