Print Email

Δελτία Τύπου

05.02.2020

Αλλοπρόσαλλες Αποφάσεις του Διοικητή του Λαϊκού Νοσοκομείου. Απολύουν καθαρίστριες που προσελήφθησαν από το ΑΣΕΠ.

 

ΑΘΗΝΑ 5/2/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2570

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλλοπρόσαλλες Αποφάσεις του Διοικητή του Λαϊκού Νοσοκομείου
Απολύουν καθαρίστριες που προσελήφθησαν από το ΑΣΕΠ

Αυτό που συμβαίνει στο Λαϊκό Νοσοκομείο δεν έχει προηγούμενο. Έγινε διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ. Εκδόθηκαν αποτελέσματα, επικυρώθηκαν από το ΑΣΕΠ και ο Διοικητής του Νοσοκομείου θέλει να τροποποιήσει τους πίνακες με το σαθρό επιχείρημα ότι επιτυχόντες συμπληρώνουν 24 μήνες εργασίας. Ο Νόμος είναι σαφής και προβλέπει ότι όταν μεσολαβεί διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ δεν αθροίζεται για τη συμπλήρωση 24μηνου ο χρόνος απασχόλησης της νέας σύμβασης (ν. 4528 άρθρο δεύτερο).
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση υπάρχουν πλείστες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη βάση των οποίων έγινε η σχετική Νομοθετική ρύθμιση την οποία αποδέχθηκε το ΑΣΕΠ σε μία σειρά Νοσοκομείων, όπως και στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
Δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι αστείες δικαιολογίες που σε πολλά Νοσοκομεία δεν τις επικαλούνται οι αντίστοιχοι Διοικητές είναι κεντρική κυβερνητική κατεύθυνση για επαναφορά των εργολάβων στα Νοσοκομεία που προσέφεραν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στους εργαζόμενους.
Εξ’ άλλου είναι σαφής η θέση του Υπουργείου Υγείας για επαναφορά των «καλών» εργολάβων όπως μας είπαν που απεδείχθη ότι για το κέρδος «έστυβαν» τα εργασιακά δικαιώματα (μισθοί πείνας, εξαντλητικά ωράρια, επιστροφή δια της βίας μέρους των μισθών κ.α.).
Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες μεθοδεύσεις. Στηρίζουμε τον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων και των καθαριστριών του Λαϊκού Νοσοκομείου. Θα συμπαρασταθούμε με όλη μας τη δύναμη.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.