Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

03.02.2020

Σχετικά με τα ραντεβού στο Νοσοκομείο Χανίων και στα άλλα Νοσοκομεία.

ΑΘΗΝΑ 3/2/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2566

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

31 Οκτωβρίου 2019 είχαμε εκδώσει Δελτίο Τύπου και εγγράφως ενημερώσαμε τον Υπουργό Υγείας για την λίστα αναμονής δύο ετών για γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση στο Νοσοκομείο Χανίων.
23 Οκτωβρίου 2019 κατά την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών στελεχών είδαμε τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη. Μεταξύ των Συνδικαλιστικών Στελεχών ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων ο οποίος κατήγγειλε στον κο Κοντοζαμάνη ότι τα ραντεβού για κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση πάνε σε δύο χρόνια επειδή υπηρετούν δύο μόνιμοι και ένας Επικουρικός γαστρεντερολόγος.
Μάλιστα ανέφερε μεγάλες καθυστερήσεις και σε άλλα ραντεβού όπως επίσης σοβαρά κτηριακά προβλήματα παρότι όπως επισήμανε ο Υπουργός Υγείας μέχρι πρόσφατα ήταν ο Βουλευτής Χανίων κος Πολάκης.
Η λίστα αναμονής για τα ραντεβού στα Νοσοκομεία σε σοβαρές διαγνωστικές εξετάσεις είναι πολύμηνη όπως και για χειρουργικές επεμβάσεις (Ερυθρός, Γεννηματά Θεσ/νίκης, Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης, Παπαγεωργίου κ.α.). Σε άλλα Νοσοκομεία δεν γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις σε τακτικά περιστατικά (Χίος, Άρτα κ.α.) λόγω έλλειψης γιατρών.
Η καθυστέρηση στη διάγνωση μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία των ασθενών. Οι ανασφάλιστοι πολίτες σε Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα πληρώνουν το σύνολο του κόστους της εξέτασης και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν συμμετοχή το 15% .
Αν είναι δυνατόν Νοσοκομεία να διαθέτουν τα διαγνωστικά μηχανήματα να μην έχουν προσωπικό να τα δουλέψει. Νοσοκομεία επιχειρούν να συμβεβληθούν με ιδιώτες γιατρούς αλλά οι ίδιοι είναι απρόθυμοι να καλύψουν τα Νοσοκομεία για να αυξάνουν τα έσοδα μέσω των Ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ή τα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Η μόνη λύση είναι η άμεση στελέχωση των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό. Σας κοινοποιούμε το Δελτίο Τύπου για τα Χανιά.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ