Print Email

Δελτία Τύπου

30.01.2020

SOS από τα Σωματεία Εργαζομένων και τη Διευθύντρια ιατρό του τμήματος του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας. Ο κος Πολάκης κατήγγειλε την Κυβέρνηση για την υποστελέχωση και τη λειτουργία τους. Ξέχασε όμως να καταγγείλει την κοινή Διοικήτρια των Νοσοκομείων.

 

ΑΘΗΝΑ 30/01/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2551

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παθολογοανατομικό τμήμα Νοσοκομείου Αλεξάνδρας
Παθολογοανατομικό τμήμα Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου

SOS από τα Σωματεία Εργαζομένων και τη Διευθύντρια ιατρό του τμήματος του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας.
Ο κος Πολάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση για την υποστελέχωση και τη λειτουργία τους. Ξέχασε όμως να καταγγείλει την κοινή Διοικήτρια των Νοσοκομείων που διόρισε ο ίδιος ως Υπουργός Υγείας.

Με ανακοινώσεις τους τα Σωματεία Εργαζομένων εκπέμπουν SOS για την υποστελέχωση και την επισφαλή λειτουργία των Παθολογοανατομικών τμημάτων.
Έχουν απομείνει ελάχιστοι ιατροί με την πλειονότητα των οργανικών θέσεων να είναι κενές επί σειρά ετών.
Η Διευθύντρια ιατρός του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας επισημαίνει σε έγγραφό της προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι η συνέπεια της υποστελέχωσης είναι να καθυστερούν τα αποτελέσματα και κυρίως υπάρχει ενδεχόμενο να εκδίδονται μη ορθές διαγνώσεις που είναι σημαντικές για την εξέλιξη της νόσου των ασθενών.
Επισημαίνει επίσης την υποστελέχωση σε Τεχνολόγους με αποτέλεσμα τα υλικά (κύβοι παραφίνης) να παραμένουν στο ψυγείο με επακόλουθο την καθυστέρηση διαγνώσεων πέραν του αποδεκτού χρόνου με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή ασθενών με σοβαρά ογκολογικά προβλήματα υγείας και να ανατρέπεται ο προγραμματισμός χειρουργείων, η σταδιοποίηση, η τυποποίηση και η περαιτέρω θεραπεία με παρενέργειες στη λειτουργία των ογκολογικών κλινικών και τα τμήματα Ακτινοθεραπειών, Μαστού, Γαστρεντερολογικού.
Το έτος 2019 το τμήμα διεκπεραίωσε πάνω από 12.500 παρασκευάσματα και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Παθολογοανατομικής Εταιρείας ο κάθε παθολογοανατόμος μπορεί να διεκπεραιώνει με ασφάλεια 2.000 εξετάσεις ετησίως.
Τι κάνει η κοινή Διοικήτρια των Νοσοκομείων που διορίσθηκε από τον κο Πολάκη;
Μετακινεί προσωπικό από το Παθολογοανατομικό τμήμα του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» στο Παθολογοανατομικό τμήμα του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρας» με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει και να υποβαθμίζει και τη λειτουργία του Παθολογοανατομικού τμήματος του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Η ενέργεια αυτή της Διοικήτριας δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των τμημάτων. Δεν είναι λύση η ενίσχυση του ενός τμήματος με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση του αντίστοιχου τμήματος του άλλου Νοσοκομείου.
Κατάφερε να στρέψει όλους τους εργαζόμενους εναντίον της με την αλλοπρόσαλλη διοίκηση που ασκεί.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει λύση στο μείζον αυτό ζήτημα.
Σας κοινοποιούμε τα έγγραφα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.