Print Email

Δελτία Τύπου

29.01.2020

Το Νοσοκομείο Λήμνου εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω των ορίων ασφαλείας. Σώθηκε σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό επειδή κινητοποιήθηκαν οι πάντες.

ΑΘΗΝΑ 29/1/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2527

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νοσοκομείο Λήμνου
Εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω των ορίων ασφαλείας
Σώθηκε σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό επειδή κινητοποιήθηκαν οι πάντες

Την Τετάρτη 22/1 7πμ προσήλθε στο Νοσοκομείο ασθενής με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Δεν υπήρχε καρδιολόγος, γιατί ο μοναδικός γιατρός με οργανική θέση είχε ασθένεια και στην συνέχεια ρεπό. Ήταν ένας Αγροτικός Γιατρός και ένας Γενικός Γιατρός. Ειδοποίησαν ιδιώτη Παθολόγο που έχει σύμβαση με το Νοσοκομείο ο οποίος προσήλθε στο Νοσοκομείο.
Κρίθηκε σκόπιμο να επιληφθεί του περιστατικού Καρδιολόγος λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Κλήθηκε Ιδιώτης Καρδιολόγος που έκρινε ότι είναι επείγουσα και αναγκαία η διακομιδή του σε Νοσοκομείο με καρδιολογική κάλυψη. Λόγω καθυστέρησης της αεροδιακομιδής από το ΕΚΑΒ (είπαν ότι θα πάρει πάνω από τρεις ώρες), κλήθηκε ιδιωτικό ελικόπτερο και μετέφερε τον ασθενή.
Η μονάδα Τεχνητού Νεφρού στελεχώνεται με έναν Νεφρολόγο που δουλεύει δύο μήνες συνέχεια. 25 ασθενείς κάνουν αιμοκάθαρση.
Αναισθησιολόγος είναι ένας επικουρικούς ιατρός. Έρχεται κάποιες ημέρες ένας Αναισθησιολόγος από άλλα νοσοκομεία για να ξεκουραστεί. Ουσιαστικά δεν λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας. Η επικουρική Αναισθησιολόγος που υποσχέθηκαν δεν έφτασε ποτέ στο νησί.
Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.